Hava Durumu

Bursalı 143 işadamını taşıyan uçakta panik

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 07:52
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde 140 Bursalı iş adamıyla Heımtextil Frankfurt Ev Tekstil Ürünleri Fuar’ı dönüşünde dün gece yaşananlar kabus gibiydi…
Fuarın son günü olan pazar gecesi 23:00'de Frankfurt havaalanından THY’na ait 737 Boeing tipi özel uçak, içinde tamamı Bursalı iş adamları ve sanayicileriyle birlikte 02:00'de Yenişehir'e inmesi planlanıyordu.
Kalkışından 1.5 saat sonra uçağın bölümündeki koltuğunda oturan Gözde Eşarp Firması sahibi Mehmet Daş, kalbinin sıkışmaya başladığını kabin görevlilerine söyledi.
Bunun üzerine işadamlarının Frankfurt seyahatini yapan Cleartours Acentesi’nin ekibinde yer alan Dr. İhsan Saraç, hastaya müdahale etti.
Tansiyonu 27-13 olduğu görülen iş adamının kendisini iyi hissetmediğini söylemesi üzerine uçakta panik yaşanmaya başladı.
Damadı Kamil Aslan ile fuara gelen Mehmet Daş'ın durumunun kritik olduğunu kompite giderek pilotlara hekimin bilgi vermesi üzerine acil iniş için harekete geçildi.
İlk olarak Bükreş'e iniş için rotasın değiştiren uçak, buradaki hava şartlarının uygun olmadığı, inişin risk oluşturacağı bilgisi pilotlara ulaşınca bu kez yeni rota arayışlarına başlandı.
Bu sırada uçağın içine yatırılan iş adamı Mehmet Daş'a yolcular arasından temin edilen dilaltı spreyi verildi.
An ve an yaşanan bu gelişmeler uçak içinde ister istemez bir panik yaşanmaya başlanmıştı ki, kaptan pilotun anonsu duyuldu.
Kalp krizi geçiren hastanın sağlık kurumuna biran önce sorunsuz bir şekilde ulaştırıla bilmesi için rotanın bu kez de Sofya olduğunu bilgi verildi.

Hava basıncının hızla düşünmesinden de anlaşıldığı gibi acil inişe geçen uçak, 40 dakika içinde Sofya hava alanına iniş yaptı.
Uçağın durmasıyla birlikte arka kapısı açılarak hazır durumda bekleyen sağlık görevlileri içeriye alınarak işadamına müdahaleye başladılar.
Herkesin endişe içinde yerlerinden kalkarak uçağın arka kabininde nelerin olduğu telaşı yaşanırken Bursalı heyet başkanı Hasan Çepni ve BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş herkesin sakin olması ricasında bulundular.
İlk müdahalesi kabin içinde yapılan Mehmet Daş'ın durumunun kritik olabileceği gerekçesiyle sağlık görevlileri eşliğinde uçaktan alınarak en yakın hastaneye ulaştırılması sağlandı.
Frankfurt-Yenişehir uçuş rotası değişen uçağa, ikmal yapılacağının anonsu duyuldu.
1.5 saati aşkın sürenin ardından Mehmet Daş'ı yanında damadı ve BTSO'dan bir görevli ile Sofya'da bırakıp uçağımız tekrar Sofya'dan Yenişehir'e doğru uçuş için havalandı.
 
YENİŞEHİR'DE İKİNCİ KABUS

Bu olup bitenlerin tedirginliği sürerken bu kez ikinci kabus Yenişehir Havaalanı'na iniş için uçağımızın alçaldığı sırasında yaşandı.
Havanın açık olmasına rağmen Yenişehir Havaalanı'na iniş yaptığımız anda bir sis bulutunun biranda pistin üzerinde belirdi.
Sis tabakasının pilotların görüş mesafesini düşünce iniş pas geçilerek uçak tekrar hızla yükselmeye başladı.
Bu durum aynı şekilde ikinci kez tekrarlanınca, zaten endişe içinde olan biz yolcular ne olup bittiğini anlamaya çalışırken kokpitten bir anons daha geldi.

Ani bir şekilde sis bulutunun pistin üzerine geldiği için iniş yapılamadığı ve 10, 15 dakika Yenişehir üzerinde tur atıp sisin dağılmasının beklenileceği duyurusu yapıldı.
Aksi takdir de uçağın Sabiha Gökçen Havaalanı'na iniş için yeni bir rota belirlenebileceği düşünülürken kabin amirinin art arta kimsenin yerinden kalmaması konuşunda duyuruları yapılıyordu.
Neyse ki, korkulan olmadı ve uçağımız üçüncü deneme de biraz güçte olsa Yenişehir Havaalanına inmeği başardı.
Uçağın tekerleklerinin piste değmesiyle merak ve korku içinde olup bitenleri izleyen işadamlarının pilotları alkışlamaları kabusun sona erdiğinin habercisi gibiydi.
Uçaktan inen herkesin bir birine ‘Allah korudu, geçmiş olsun’ dilekleriyle Pazar gecesi 23:00'de Frankfurt'tan başlayan uçuşumuz 04:30'da Yenişehir Havaalanı'na inmemizle son bulabildi.
Sofya'da bıraktığımız fuar ekibimizden olan işadamı Mehmet Daş'ın sağlık durumunun iyiye gittiği haberi yaşananları bir nebze unutturduğunu düşünüyorum.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.