Hava Durumu

Bütünleşen şehre Büyükşehir dokunuşu

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 07:51
Büyükşehir Belediyesi’ni, ‘Bütünşehir’ yapan yasanın kabulünün üzerinden iki yıl geçti.
Bu, Büyükşehir Belediye sınırlarının il sınırları olması demek oluyor.
Böylece kentin 17 ilçesiyle birlikte 1056 mahallesinin tek merkezden yönetim şeklini almasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları genişlemiştir.
Yasallaşma sürecinde muhalefetin karşı çıktığı Büyükşehir Yasası’nın Bursa açısından baktığımızda ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki yıllık görev süresindeki çalışmalarını dün bizlere sunarken de sinevizyona yansıtılan hizmetlerin Bursa’nın tüm zamanların en güzel şehri olduğunu hissettirdi.
Altepe’nin iki yıl içinde turizmden kırsal kalkınmaya, tarihten ulaşıma ve sahil projelerine kadar değişik pek çok çalışmayı iki saate sığdırdığı icraatın içinden sunumunda gördük ki, bütünşehir hizmetlerinden aslan payını alan ve de alacak olan ilçe İznik öne çıkmıştır.
Yıllardır siyasi çıkarların gölgesinde bırakılan İznik’in dünyadaki değeri bütünşehir uygulamasıyla ortaya çıkarılmıştır.
Biz Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar kutsal topraklarsa İznik Hıristiyan dünyası içinde o denli önemlidir.
Böylesine önemli olduğu kadar da kutsal bir değere sahip İznik, diğer ilçelere nazaran Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla ilgi görmeyi çoktan hak ediyordu.
İznik büyükşehirin desteğiyle iki, üç yıl içinde dünya inanç turizminde çok önemli bir konuma gelecektir.
Yeni otoyolun tamamlanıp İstanbul’un kentimize yaklaşmasıyla Bursa’nın değeri daha da öne çıkacaktır.
Altepe’nin sunumunun satır aralarında aktardığı bir de sitemi vardı…
“En büyük sıkıntımız yapacağımız projeler için ilgili kurumlardan onay almak” diyen Başkan Altepe, bunun çözümünü de işlerin yürüyebilmesi için onay almadan yapılmasında bulmuş.
İki bakanlı Bursa’nın prosedür sorunu yaşaması enteresan...
Toplantıda öne çıkan birkaç detay ise iki yıl içinde 370 milyon lira harcanarak 424 kilometre yol yapılması, dört tane olan müze sayısının 24’e çıkarılması hedefi, şehir içi ulaşımda teleferik projesi ve şu ana kadar 55 milyon lira harcanan Kültür Parkı’nın da içine alınmasıyla 1 milyon 200 bin metrekare alanı kapsayan eski Tabakhaneler bölgesinde Bursa’yı yeniden kaplıca şehri yapacak projedir.
Toplantıya dair çalışmaları ve projeleri ayrıntılı şekilde gazetemizin diğer sayfalarında bulabilirsiniz.

İnşallah dedikleri gibi olur

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Ticaret Borsası, (BTB) teknolojik ve tarıma dayalı sanayi yatırımcılarının Karacabey’e çekilmesi adına gereken desteğin verileceğini açıklamışlar.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan geçtiğimiz günlerde 
biraraya geldikleri  BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile BTB Başkanı Özer Matlı, dünya çapında tarıma dayalı, çevre dostu sanayiye ev sahipliği yapan Karacabey’de gerçekleştirilecek yatırımlar konusunda her zaman Karacabeylilerin yanlarında oldukları mesajını vermişler.

Fuarlar kitap sevgisi aşılar

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kestel Kitap Günleri kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Kestel Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi fuaye alanında dün düzenlenen açılış törenine; Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Belediye Başkanı Yener Acar,  AK Parti Kestel İlçe Başkanı Necmettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen ile öğrenciler katıldı.
Okuma alışkanlığından ziyade izleme alışkanlığının öne çıktığı toplumumuzda öğrencilere okuma alışkanlığı edindirmek adına kitap fuarlarının önemi gittikçe artmaktadır.
Etkinlik süresince yazarlarla okuyucularını buluşturacak olan kitap fuarı yarın sona erecek.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.