Hava Durumu

Büyükşehir'le hayalleri gerçek olan ilçeler

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2017 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 04:38

Sizin de dikkatinizi çekiyordur.
Büyükşehir Belediyesi yatırım planlamasını son bir yıldır ilçelerimize yönelik yapıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, neredeyse her gün bir ilçede ya bir hizmetin açılışını yapıyor ya da temelini atıyor.
Büyükşehir Yasası'nın vermiş olduğu yetkiyle ilçe belediyelerinin hayal bile edemeyeceği kırsal kalkınmadan altyapıya ve üstyapıya, tarihi mirasa sahip çıkılmasından sosyal tesislerin açılmasına, köprülü kavşak yapımından istihdama yönelik pek çok projeyi hayata geçiriyor.
Bunlara örnek dün de Orhangazi'de kültür merkezi ve meydan projesinin temeli atıldı.
Eski Marmarabirlik depolama alanı olan yerin kamulaştırılmasıyla ortaya çıkan 16 bin metrelik alanın 3 bin metrekarelik bölümüne sinema, tiyatro, toplantı, nikah ve spor salonları, kütüphane ve kafeteryanın da bulunacağı kültür merkezi yapılacak.
Kamulaştırmayla birlikte 19 milyon liraya mal olacak kültür merkezi ve meydan projesinin birinci etabı 2018 yılında hizmete girecek.
Böylece Orhangazililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu ilçenin adeta kalbinin atacağı meydanın dünkü temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası'nın önemine değinerek Orhangazi'ye üç yılda yapılan ve de yapımı planlanan yatırımların maliyetinin 223 milyon lira olduğunu söyledi.
Gerçekten de bunlar bir ilçe belediyesinin mütevazı bütçeleriyle yapılabilecek yatırımlar asla değildir.

Her işimizi siyasetten ibaret yaptılar

Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları, Ahilik'in hatırlanması için ilginç bir çalışma yapmış.
'Siftah Saadet'ten adını verdikleri kampanyanın işleyişi ise şöyle yapılıyormuş.
Sabah namazı sonrası Saadet Partisi İnegöl İlçe Gençlik Kolları üyeleri, zarf içine 1 lira para ile birlikte, "Aziz kardeşim biliyoruz ki sıkıntıdasın, hesap kitap içinde çırpındığını da biliyoruz. Çünkü seninle aynı semaya bakıyoruz. Yüzündeki tebessümü özledik. Bir an olsun yüzünü güldürebilmek için biz buradayız. Bereket yağmurunun erkenden üzerine düşmesi için Ahi Evran'ın geleneğiyle dua etmek için bu sabah saatinde yanındayız. Siftah bizden bereket Allah'tan" yazılı parti amblemli notla birlikte içinde 1 TL konulan zarfı işyerlerinin kapısının altından atıyormuş.
Sizce de ilginç değil mi?
Siftah esnafın o gün yaptığı ilk işin karşılığı aldığı paradır.
Bence SP'lilerin bu yaptığı sadaka vermek gibi bir şey olmuştur.
Dedik ya her işimiz siyasetten ibaret olmuş.

"Nikahlı Hayata Evet"

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'nca düzenlenen 'Nikahlı Hayata Evet" projesi hayata geçirildi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah kıyamayan çiftlere yönelik düzenlenen nikah töreninde çiftlerin nikahlarını Belediye Başkanı Sadi Kurtulan kıyarken Kaymakam Mustafa Masatlı eşi Esra Masatlı da şahitlik yapmışlar.
Burada vurgulanmak istenen şudur.
Dünyada ve ülkemizde artan boşanma oranları ve evlilik dışı birliktelikler, toplumun en önemli temel taşlarından biri olan ailenin hasara uğradığının göstergesidir.
Projeyle, sağlıklı bir toplumun var olmasının sağlıklı aile ortamında yetişmiş bireylerin varlığıyla mümkün olabildiğinin mesajı verilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.