Hava Durumu

Büyükşehir mağdurları Başbakan’la görüşecek

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2014 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2014 08:36
Büyükşehir Yasası ile gelirleri yarı yarıya düşen AK Partili 24 belediye başkanı mağduriyetlerini iletmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecekler. Gaziantep Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ın önderliğini yaptığı yasa mağduru 24 belediye arasında İnegöl Belediyesi de var.
Nüfusu 80 binin üzerindeki ilçelerin 30 Mart’ta yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası kapsamında ciddi şekilde gelir kaybına uğrayan Nizip, Ceyhan, Akyazı, Siverek, Akhisar, İskenderun, Bafra, Çarşamba gibi AK Partili belediye başkanları geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıyı Başbakan Davutoğlu’na aktarma kararı almışlardı.
Daha sonra konu Başbakan’a iletilmiş ve bayram sonrasında bu belediye başkanlarıyla görüşme yapılması konusunda Başbakanlık’tan randevu verilmiş.
Başkanlar, Başbakan Davutoğlu ile yapacakları görüşmede belediyelerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi yönünde çalışma yapılmasını isteyecekler.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ayrıca Başbakan’a vermek üzere yasanın öncesinde ve sonrasında yaşadıkları maddi mağduriyetleri rakamlarla gösteren kapsamlı bir dosya da hazırlamış.
Bu konuda bir hayli dertli olan Başkan Aktaş, benzer bir dosyayı da daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, İl Başkanı Cemalettin Torun’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de vermişti.
İnegöl Belediyesi, seçimlerde vaat ettikleri hizmet ve yatırımları yerine getirmeyi bir yana bırakın, mevcut giderleri ödemekte güçlük çekiyor.
Hatta ödeyemiyormuş…
Büyükşehir Yasası çıkmadan önce kentimizdeki 18 belediye arasında nüfusuna oranla ekonomik geliri en yüksek seviyede olup il olmayı arzulayan İnegöl Belediyesi’nin bugün içine düştüğü durum içler acısıdır.
Büyükşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce aylık 5, 5.5 milyon lira civarındaki geliri, 2.5 milyon liraya gerilemiş durumda.
Yani, nisan ayından bugüne değin geçen altı aylık süreçte İnegöl Belediyesi’nde 15 milyon liranın ü-zerinde bütçede açık oluşmuş.
Bu açığı kapatabilmek için kredi kullanıyor.
Bu da yetmiyor olacak ki, belediyenin gayrimenkullerinin bir kısmı satışa çıkarılmış.
Varlık içinden yokluk içine düşen yasa mağduru belediyelerin şimdi tek umutları Başbakan ile yapacakları görüşmeden çıkacak sonuç olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.