Hava Durumu

Cenneti vaat eden yok mu?

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 07:19
Her seçim olduğu gibi 7 Haziran seçimleri için siyasilerin, uçuk vaatleri damga vuruyor.
Adeta liderler bir diğerinden bir fazlasını verme vaadinde bulunma yarışına girmiş gibiler.
Bu vaatleri verenler, Türkiye’yi yönetmeye talip isimler olunca vatandaşın kafası iyice karışmış durumda. 
12 milyon emekli, “Seçimden seçime dört yılda bir akıllarına gelen biz emeklilere kim daha fazla maaş vereceğine ikna ederse oyumuz onadır” derken asgari ücretli çalışan işçi de benzer söylemlerde bulunuyor.
Ben de bugünkü yazımı Türkiye’nin unutamadığı başbakan adaylarının geçmişteki seçim vaatlerinden derlemelerle nostalji yapalım    istedim.
Süleyman Demirel: “Kim ne veriyorsa 5 lira fazlasını vereceğim. Ekonomiyi beş yüz günde düzlüğe çıkaracağım. Emeklilik yaşını indirip enflasyonu düşüreceğim”
Tansu Çiller: “Herkese biri ev diğeri araba olmak üzere iki anahtar vereceğim. Her mahallede milyoner olacak. Ayırt etmeksizin köylüye traktör dağıtacağım”
Cem Uzan: “Mazot bir lira olacak. Gıda maddelerinde KDV sıfıra inecek. Asgari ücretten vergi kesilmeyecek. Emeklilere 14 maaş verilecek. Üniversiteye giriş sınavı kalkacak”
İş aş Haydar Baş, sloganıyla bilinen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş: “Her ev hanımına her ay 500 lira maaş dağıtacağım. Doğum yapan her anneye 15 bin lira ikramiye vereceğim. 18 yaşını doldurana her ay 500 lira maaş”
Kemal Kılıçdaroğlu: “Çiftçiye mazot 1.5 liradan verilecek. Kamu çalışanlarına yarım maaş tatil desteği. Yoksul ailelere 600 lira maaş. Üniversite harçları kaldırılacak. Askerlik altı aya inecek”
Recep Tayyip Erdoğan: “Milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılacak.”
Şimdi sizin yapmanız gereken ise, geçmişte vaat edilenlerle bugün vaat edilenler arasında kıyaslama yapıp seçiminizi yapmak.

BURSA, MHP İLE YÜRÜYECEK Mİ?

Milliyetçi Hareket Partisi,“Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla meydanlara inmiş durumda.
Cuma günü seçimin ilk mitinginde Devlet Bahçeli Gökdere’de, “Bizimle yürü Bursa” diyecek.
Dün, MHP Genel Sekreteri Milletvekili İsmet Büyükataman, İl Başkanı Yüksel Yılmaz ile milletvekili adaylarıyla birlikte ziyaretimize gelen MHP heyetine seçim vaatlerinin halk tarafından nasıl karşılık bulduğunu sorduk.
Son derece olumlu dönüşlerin olduğunu söyleyen Büyükataman, seçim beyannamesini 46 yıllık geçmişi ve sorumluluğu olan parti kadrolarıyla tek başına iktidar olacak şekilde hazırlanan vaatlerinin hiçbirinin afaki olmadığını söyledi.
7 Haziran tarihini Türkiye için kader seçimi olarak gördüklerini belirten İsmet Büyükataman, ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:
“Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunları bizleri rahatsız ediyor. Biz, asgari ücreti bin 400 lira olarak açıklamış olsak da içe-riği aslında 1.750 liradır. Bu miktarın 250 lirası evi olmayan asgari ücretliye ev yardımı olarak vereceğiz. Biz her türlü iktidar sorumluluğunu üstlenmeye hazırız. Bu konuda herkes rahat olsun.”
Anlaşılan o ki, MHP seçimlerde tek başına iktidar olabileceklerine inanmış görünüyor. 
CHP de, AK Parti de aynı görüşte.
Ama en önemlisi seçmenin görüşüdür.

HİKMET ŞAHİN İSMİ VERİLECEK

Vali Münir Karaloğlu, hafta sonu gittiği İnegöl’de inşaatı devam eden köprülü kavşakta incelemelerde bulundu. 
Vali Karaloğlu, 10 Mayıs’ta üst kısmı trafiğe açılması planlanan köprülü kavşağa Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı isminin verileceğini duyurarak, isim tartışmalarına da son noktayı böylece koymuş oldu.
Başkanlıkları döneminde hem İnegöl’e hem de Bursa’ya yaptığı önemli hizmetleriyle tanınan Hikmet Şahin ismi bu açıdan önemlidir.
İnegöl’de iki, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde ise bir dönem belediye başkanlığı yapan merhum Hikmet Şahin’in böylece ismi ölümsüzleştirilmiş olacak. 
Bu vesileyle Şahin’i bir kez daha rahmetle anmış oluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.