Hava Durumu

Cep telefonları bakın nasıl da hayatımızın değişmez parçası olmuş

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2014 08:25
Sokağa çıktığınızda ya da kalabalık bir ortama girdiğinizde çevrenizdekileri şöyle bir izleyin, çünkü dikkatinizi çekecek ilginç bir durumla karşılaşacaksınız.
Aslında bu durumla hepimiz sık sık karşılaşıyor olsak da o ortamın bir parçası olmamızdan dolayı pek ilgimizi çekmiyor olabilir.
Günlük yaşamımızın değişmez bir parçası haline gelen cep telefonlarımızdan söz ediyorum.
Otobüste, yolda daha doğrusu yaşamın her anında insanların ellerinden düşürmediği cep telefonları sektörel anlamda da ülkemizde önemli bir noktaya gelmiş bulunuyor.
İletişim kurmaktan öte dünyayı cebimizde taşımamızı sağlayan gelişmiş her türlü teknolojinin aktif olarak kullanıldığı cep telefonu kullanıcı sayısı ülkemiz nüfusuyla eşit seviyeye gelmiş durumda. 
Alt satırlarda okuyacağınız veriler beni çok şaşırttığı gibi sizleri de şaşırtacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim…
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) verilerinden derlenen bilgilere göre, cep telefonu hat sayısı 71 milyon 908 bin 742’ye yükselmiş.
0-9 yaş aralığı hesaba katılmadığında cep telefonu hat sayısının ülke nüfusunun yüzde 112’sine denk geldiği gerçeği ortaya çıkıyor.
Ortalama 72 milyon cep telefonu hattından yılın ilk 9 ayında 151,5 milyar dakika görüşme yapılmış.
Konuşmaların yüzde 58’i operatör içinde, yüzde 37,15’i farklı ope-ratörler, yüzde 4,85’i ise sabit hatlarla görüşülmüş.
Görüşme süresi, 2 milyar 525 milyon dakikaya, 105 milyon 208 bin 333 güne, 288 bin yıla, 2 bin 880 asra denk geliyor.
Yılın ilk 9 ayında 72 milyon cep telefonu hattından atılan SMS sayısı 97 milyar 169 milyon, hat başına ortalama bin 349 SMS düşüyor.
Atılan SMS sayısı günde 355 milyon 930 bini, saatte 14 milyon 830 bini, dakikada 247 bini, saniyede ise 4 bin 119’u buluyormuş.
Cep telefonunun nasıl da hayatımızın değişmez bir parçası haline geldiğinin en somut göstergesidir bu rakamlar…
Geçmiş yıllarda hayatımıza giren benzer gelişmelere bakıp bugünle bir kıyaslama yaptığımda cep telefonu kullanımının da bir akım olduğunu, daha sonraki yıllarda çıkacak baş döndüren yeni teknolojik buluşların bunu değiştireceği kanısındayım.

VEDA KONGRESİ OLACAK

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı görevini iki dönemdir başarıyla sürdüren Bülent Temelli bugün veda kongresine çıkıyor.
Bülent Temelli’nin ilçe başkanlığı yaptığı 6 yıl süresince bir genel seçim, iki yerel seçim, bir referandum ve bir de cumhurbaşkanlığı seçimleri var.
Bu seçimlerin hepsinde partisinin oylarını artırılmasıyla ortaya çıkan bu başarı bence Temelli’nin milletvekilliği yolunu açmıştır.
Şunu da ifade etmeliyiz ki, başarı sadece Temelli ile sınırlı olmayıp Milletvekili Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da payı vardır.
Bülent Temelli’nin görevini Adem Demirel’e devredeceği AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı 5’inci olağan kongresi bugün 13:00’te spor salonunda yapılacak.
Kongreye Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da katılacak. Bakan Eroğlu, kongrenin ardından Mobilya Müzesi’nin açılışını yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.