Hava Durumu

CHP’de ‘Atölyeciler’ kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2015 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 08:04
CHP’de büyük kurultaya giden yolda önce delege ardından ilçe olağan kongreleri son olarak da pazar günü CHP İl Başkanlığı Kongresi yapıldı.
Üç adayın yarıştığı seçimde Şadi Özdemir 314 oyla CHP’nin yeni il başkanı olurken diğer adaylar Zafer Yıldız 217, Hasan Ertürk ise 27 oy alabildi.
Kongreden bir gün önce Okan Tuna, köşesinde üç başkan adayının biyografisini özetlerken Şadi Özdemir’in soldaki derinliğinden şöyle söz etmiş.
“SHP geleneğinden gelen sağa açılan CHP yerine, radikal solu benimseyen” dediği Özdemir, 1994’te SHP-CHP birleşmesinden sonuç alınamayınca buradan ayrılıp yeni SHP’yi kurup kendilerini de atölyeciler olarak adlandırmışlardı.
Hatta Şadi Özdemir’in yeni SHP’de il başkanı olduğu dönemlerde “CHP’ye oy vermeyin onlar solcu değil. Solu biz temsil ediyoruz” minvalinde açıklamaları olmuştu.
Seçimlerde Özdemir’in yanında yer alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da o dönemlerde SHP Mudanya İlçe Başkanı’ydı.
Bu durum vakti zamanında CHP’nin başına Kemal Kılıçdaroğlu gelinceye değin sürdü.
Hal böyle olunca önceki günkü seçim sonuçlarının ardından kulislerde CHP’de atölyecilerin görev başına geldiği şeklinde yorumlanıyor.
Kulislerde konuşulan diğer bir konu da Şadi Özdemir’in “Sünniyim” demesine rağmen Alevi kesiminden aldığı delege desteğiyle sonucun seçim başarısına yansıdığıdır.
Bir diğer deyişle eski SHP’lilerin yeni CHP’liler olmasıdır.
CHP İl Başkanlığı seçim sonuçları ayrıca şu gerçeği de ortaya çıkarmıştır.
Ocak ayında yapılacak büyük kurultayda Bursa İl Başkanlığı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na açık şekilde tam destek vereceğidir.
Velhasıl Şadi Özdemir, rakibi iki adaya oranla delegenin daha fazla teveccühünü alarak CHP’nin il başkanı olmayı hak etmiştir.

“Kadın hareketini CHP’den biz başlatacağız”


CHP’nin il kongresinden sonra şimdi de gözler il kadın kolları seçimine çevrilmiş durumda.
Dün ziyaretimize gelen CHP İl Kadın Kolları eski Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Birinç, başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim oldu.
Partinin eğitmenlik, ilçe başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi kademelerinde görev üstlenen Fatma Birinç, haklı olarak siyasi hedefini de büyütmüş.
Birinç, seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği projelerinden söz etti.
Mesela, yüzde 33 olan cinsiyet kotasını yüzde 50’ye çıkarılması için Bursa’dan başlayıp yurt geneline yayacakları kampanya düzenleyip parti tüzüğüne girmesini sağlayacakları gibi önem verdikleri kadın harekatını birlikte başlatacaklarını anlattı.
Hatta söz konusu kadın olduğunda gerekirse diğer siyasi partilerdeki kadın gruplarıyla da çalışmalar yapabileceklerini ifade eden Fatma Birinç, kadınsız siyaset demokrasisiz siyaset ilkesinden hareket ederek, “Kadını yok sayın zihniyeti biz de her platformda yok sayacağız” diyor.
Dün kulağımıza gelen gelişme de, yeni CHP yönetiminin kadın kolları başkanlığı için destek verebilecekleri bir isim arayışında olduğudur. 
Şahsi kanaatim, CHP’nin Bursa’da seçim kazanabilmesi için ihmal ettikleri kadın seçmeni dikkate alacak projeler için kadın kollarına önem vermelidir.
Zira, AK Parti bunu en güzel şekilde yapıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.