Hava Durumu

CHP'li vekil ile AK partili bakanın bu çabası siyaseten örnek olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 04:40

Siyaset, doğası gereği karşılıklı çıkarların çatıştığı bir ortamdır.
Toplum, siyaseti hep sağ ile solun çatışması olarak beynine kazımıştır.
Aslında siyaset toplumsaldır, toplumu ilgilendiren her konu siyasetin gündemindedir.
Kısacası siyaset, yaşamın kendisidir.
Peki ya, siyasetçi kimdir, görevi nedir?
Siyasetçi halkın sorunlarına çözüm üretendir.
Bu düşüncelerden hareketle siyasetçinin, siyasetin gücünü kullanmasıyla geçenlerde Yenişehir'de yaşanan tabloyu siyaseten ele alarak sizlerle paylaşmak istiyorum.
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal'ın ocak ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinin özeti şöyledir.
Mağdurların aktardıklarına göre Yenişehir Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi'nde 3 milyon liralık dolandırıcılık iddiasının araştırılması talep edilmiştir.
Bakan Faruk Çelik'in talimatıyla Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi'nde başlattığı soruşturma neticesi, kooperatif çalışanı iki kişinin nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik yapmak suretiyle kooperatif üyesi 100 kişinin üzerinden 2.5 milyon lira zimmetlerine para geçirdikleri ortaya çıkmıştır.
Vurgulamak istediğim; muhalefet partisi vekilinin, iktidar partisi bakanına sunduğu bir nevi paylaştığı bilginin siyasi rant gözetmeksizin değerlendirilerek sonuç alınmasıdır.
Yani, siyaset bir kenara bırakılıp vatandaşın mağduriyetinin muhalefeti-iktidarı birlikte korunup kollanması işin en güzel tarafı olmuştur.
Vatandaşın siyasetten ve siyasetçiden beklentisi bu değil midir?

Gemlik'te "Belediye Yanınızda"

Gemlik Belediyesi, ilçe halkıyla yüz yüze iletişim kurmak suretiyle sorunlarına çözüm bulunabilmesi için, "Belediye Yanınızda" adını verdiği uygulama başlatmış.
Vatandaşın dilek ve şikayetlerini yerinde dinleyip, ivedilikle çözüme ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sekiz kişilik ekibin mahalle mahalle gezerek görüştükleri vatandaşların beklentilerini daha çabuk çözüme kavuşturmak için böyle bir çalışma başlattıklarını vurguluyor.

Abartının dahi ölçüsünü bilmiyoruz

Gemlik Belediyesi'nden dün gelen mail'de Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın doğum gününe ilişkin detay paylaşılmış. Haber değeri olmadığı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Refik Yılmaz'ın aynı gün değil ama 'aynı günlerde' doğmuş olmasının önemine vurgu yapılması çok manidar.
Hele ki, üzerinde fotoğrafıyla birlikte, "EVET diyerek sağlıklı bir ömür diliyoruz" yazılı pastayla personelin başkanın odasına girmesine Yılmaz, çok duygulanmış!
Biz de başkana hayırlı, sağlıklı bir ömür diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.