Hava Durumu

CHP Mudanya'daki krize genel merkez el koydu

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2017 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 04:59

CHP Mudanya'da adeta baş döndüren gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor.
Önce hatırlatalım...
Göreve seçildiklerinde peşinen alınan istifa dilekçeleri
daha sonra grup kararlarına uymadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından işleme konulan Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar'ın belediye meclis üyelikleri düşürülmüştü.
Yerlerine de yedek listeden isimler getirilmişti.
İşleme koyduğu istifaların yargıdan geri dönebileceğini hesaplayamayan CHP İl Başkanlığı, dört ismi partiden ihraç etti.
Yargıya giden meclis üyeleri mahkeme kararlarıyla meclis üyeliği görevlerine iade edilince CHP'nin hesabı mahkemeden dönmüş oldu.
Hesapta olmayan gelişme üzerine bir anda dört meclis üyesinden olan CHP, mecliste azınlığa düştü.
Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar şu an için bağımsız üye olarak meclis üyeliği görevlerini sürdürürken CHP Genel Merkezi'nden çağrıldılar.
Her ne kadar İl Disiplin Kurulu'nca ihraç edilmiş olsalar da kendilerini CHP'li gördüklerini belirten Mustafa Ay, 2 Mart'ta CHP Genel Merkezi'ne sözlü savunmalarını vermek üzere çağrıldıklarını söyledi.
Yüksek Disiplin Kurulu'nun haklarında vereceği nihai karar doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Ay:
"Bizim partimizle sorunumuz yok. Sorun, kendini muktedir gören kişinin keyfi uygulamalarıdır. Hamle sürekli ondan geliyor. Biz de kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz"
Ay'ın vurgulamak istediği isim Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da haberdar olduğu mesele ile ilgili kanımca referandum arifesi parti içinde olumsuzluk yaşanmaması adına dört isme uyarı yapılarak partiden ihraçları durdurulacak.
Bence, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı, mahkemeden döndükleri gibi genel merkezden de böyle bir kararın çıkabileceğini düşünerek hareket etmelidir.

Orhangazi turizmle şekillenecek

Orhangazi Turizm Çalıştayı hafta sonu yapıldı.
Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu'nun ilçenin turizm potansiyeliyle ilgili sunumlarıyla başlayan turizm çalıştayı tam gün sürmüş.
Doğa sporları, kültür turizmi, tarih turizmi, termal turizmi ve ticari alan başlıklarıyla beş farklı komitenin görev aldığı çalıştayda ilçenin doğa ve termal turizminin öne çıkarılması gerektiği üzerinde durulmuş.
Tarihte ilk kez düzenlenen çalıştayın ardından hazırlanacak sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.