Hava Durumu

CHP'nin adalet yürüyüşüne ilk siyasi destek Bursa'dan

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2017 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2017 07:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından adalet adını verdiği yürüyüşüne Bursa'dan destek geldi ama farklı bir partiden.
Her geçen gün artan desteğin CHP'den olması kadar doğal bir şey olmayacaktır ancak sürpriz katılım, Demokrat Parti (DP)teşkilatından geldi.
Demokrat Parti Orhangazi İlçe Başkanı Baki Bekar, parti yöneticileri ile partinin belediye meclis üyesi Hasan Dursun da etkinliğe katıldı.

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı'nın Orhangazi'ye kadar başlattıkları yürüyüşü burada devralan CHP Orhangazi İlçe Teşkilatı, Yalova'ya doğru sürdürdükleri yürüyüşe DP ilçe yöneticileri ile bazı partililer üzerlerinde adalet yazan tişörtleri giyerek katılım gösterdi.
CHP'nin yürüyüşüne pek çok sivil toplum kuruluşu destek veriyor ama ilk kez farklı bir siyasi partiden katılımın hem de Bursa'dan gelmesi belki de diğer partilerden de katılımların önümüzdeki günlerde olabileceğinin bir sinyali olarak görebilir miyiz?
Bunun cevabını, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşü forse ettiği grubun İstanbul'a yaklaşmasıyla bakalım cesaret gösterebilecek siyasi partiler düzeyinde katılım olacak mı ben de doğrusu merak ediyorum.
Bekleyip göreceğiz.

*MHP'de görevden alınan ilçelere ilk atama

MHP Genel Merkezi, referandum seçimlerinde partinin kararının dışında hareket ettikleri gerekçesiyle Yenişehir, Mudanya ve Mustafakemalpaşa ilçe başkanlarını görevden almıştı.
Bu üç ilçeye bir süredir atama yapılması bekleniliyordu ki, bayram öncesi bu konuda ilk atama haberi Yenişehir için geldi.
Eski ilçe başkanı Önder Köse'yi görevden alan genel merkez yerine Gökhan Yuka'yı atadı.
Yuka, görevlendirmeden sonra yaptığı açıklamada merhum Alpaslan Türkeş'in günümüzün siyasi gelişmelerini anlatan şu sözlerine yer vermiş:
"Sizlere kolay bir başarı vaat etmiyorum. Kısa zamanda bir iktidar umanlar bizimle yola çıkmasınlar. Yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır. Bu çetin yolda dayanabilecekler, bizimle gelsinler. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsın"

*Polisin uyuşturucuyla mücadelesi

Eminim sizin de dikkatinizi çekiyordur.
Gün geçmiyor ki, polisin uyuşturucu satıcılarına karşı yaptığı operasyonları duymayalım.
Hatta bizzat İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın sevk ve idaresindeki operasyonlara tanık oluyoruz.
Bu operasyonlar toplum olarak bizlere şu mesajı vermektedir:
Güvenlik güçleri olarak uyuşturucuyla mücadelede yasaların verdiği yetki çerçevesinde gerekenin yapılmaya çalışıldığını ancak bunun sadece polisle değil her bireyin ortaya koyacağı kararlılıkla gençlerimizi bu beladan koruyup kollayabiliriz.
Benim anlayabildiğim budur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.