Hava Durumu

CHP’nin bu iddialarına AK Parti yanıt vermelidir

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2015 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2015 09:01
CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için ne denli önemli olduğunu vurgulayan basın toplantısını dün aktarmıştım.
Başkanın beş sayfadan oluşan seçim gündemine ilişkin açıklamalarının içinde özellikle Bursa Şehir Hastanesi yapımıyla ilgili söylemlerini önemseyerek paylaşma gereği duydum.
Şöyle ki,
Yıldız, hükümetin seçim öncesi siyasi hesaplarla yapımına girişildiğini söylediği bin 350 yataklı Doğanköy’deki Şehir Hastanesi arazisinin mülkiyetinin davalı, ruhsatı ve projesinin olmadığı ayrıca Tabipler Odası’nın da olumsuz raporunun bulunduğunu aktardı.
Bu olumsuzluklara rağmen hükümeti seçim öncesi şov yapmakla suçlayan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ın ne kadar doğru ya da ne kadar yanlış bilgilendirme yaptığını açıklama zorunluluğu AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a kalmıştır.
Nitekim, yaklaşık on yıldır yapımı yılan hikayesine dönen  kentimiz için bu denli önemli olduğu kadar öncelikli bir yatırım bu şekilde şaibe altında kalmamalıdır.
Yapılması gereken şudur. İktidar partisinin, “onlar konuşur biz yaparız” sloganını bir kenara bırakıp Bursa’da yaşayan herkesin yıllardır beklenti içine sokulduğu Şehir Hastanesi yapımına ilişkin Zafer Yıldız’ın söylediği iddialara somut bir cevap verilmelidir.

2 bin 609 kere bravo

Orhangazi’de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilerin giyim, kırtasiye, gıda ve okul kıyafeti ihtiyaçlarını karşılamak üzere Orhangazi Sevgi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan Sevgi Market, iki ay içerisinde 2 bin 609 kişiyi sevindirdi. Tek kelimeyle bravo…

6 proje 2016’ya kaldı

İnegöl Belediyesi meclisinin yapılan ekim ayı toplantısında 34 madde görüşülerek karara bağlanmış.
Aralarında Kültür Vadisi, Masal Köyü ve Kültür Sarayı’nın yıkılıp meydan yapılması gibi 6 proje oybirliğiyle 2016 yatırım planına alındı. 

Tıp Fakültesi kendini aştı

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kentimizin en önemli sağlık kuruluşudur.
Hatta Güney Marmara’nın da diyebileceğimiz Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yıllardır giderilemeyen hemşire eksiği sıkıntısı büyük ölçüde sona eriyor.
Maliye Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için 245 hemşire kadrosu isteyen Tıp Fakültesi Dekanlığı’na, 100 hemşire alma izni vermiş.
                                                   
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yoğun bakımlarda bir hemşirenin bir hastaya bakması gerekirken dört hastaya bakmak zorunda kaldığını, yeni hemşirelerin gelmesiyle birlikte sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacağını söylemiş.
Dileğimiz, özel sağlık kuruluşlarına giden başta GKD bölümü olmak üzere ciddi güç kaybeden diğer bölümlere de bir an önce yeni hocaların kadro atamalarının yapılmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.