Hava Durumu

CHP'nin kırmızı kazaklı adayı Şahin'in istifasının gerekçesi

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2017 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 04:38

2014'teki yerel seçimlerde sağ kökenli Necati Şahin'in CHP'den Büyükşehir Belediye başkan adaylığına itiraz edenlerin bugün için haklılığı da ortaya çıkmış oldu.
Nedeni de, CHP içinde o dönem adaylığı çok tartışılan Şahin'in partisinden istifasının da aynı şekilde olmasıdır.
Önce referandum arifesinde 'evet' oyu kullanacağını söyleyen, ardından partisinden istifa ettiğini açıklayan Şahin, bu duruma sebebin gerekçelerini de anlattı.
Bursalıların seçim afişlerinde kullandığı fotoğraflardaki kırmızı renkli kazağıyla tanıdığı Şahin'in, CHP'den istifasını açıkladığı toplantıda eski partisinin uyguladığı politikayı deyim yerindeyse yerden yere vurdu.
"Ben yoldan geçerken rastgele elimden tutulup da CHP'ye getirilmedim" diyerek bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle adaylık teklifini kabul ettiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Şahin, "Ben CHP'ye süreli olarak değil devamlı gittim. Ama beni seçim sonrası yok saydılar. Çok yalnız kaldım"
Her şey bir yana, yerel seçimlerde CHP'nin Büyükşehir Belediye başkanlığını göreceli de olsa kazanma umuduna ciddi katkı koyan Şahin'in referandum arifesinde partisinin görüşünün aksi yönde oy kullanacağını söyleyip iki gün sonra da istifa etmesinin gerekçesi neydi?
Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını bakın şöyle açıkladı:
"CHP içinden de evet denilebileceğini göstermek farkındalık yaratmak istedim...
"Başkasını bilmem ama beni çok tatmin etmeyen bir yanıt olmuştur.
Şimdi bu durumda eminim ki pek çok kişinin kafasında şu soru işareti oluştu.
Acaba Şahin, iktidar partisinden CHP'den istifa etmesi yönünde teklif mi aldı?Bu teklif, belki partiye davet ya da mesleğine ilişkin iş teklifi de olabilir.
Malum adaylığı sürecinde ciddi paralar harcadı...
Her ikisi de olsa sonuç itibarıyla Şahin CHP'ye geçerken her şeye rağmen kabul gördüyse bu durumun da kendi kararı olduğu için saygı duyulmalıdır.
Necati Şahin, CHP'de kaldığı 3.5 yılı yol hikayesine benzetmesi ve bundan sonraki durumunu ise "Ya nasip..." diyerek, "Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler" şeklinde sözleriyle konuşmasını tamamlaması adaylık sürecinde en büyük kazancının siyaseti öğrenmiş olmasıdır.

Turisti olmayan İznik'te Turizm Haftası kutlanır mı?

Sizce çok ilginç değil mi?
Önceki gün başlayan ve hafta sonuna kadar sürecek olan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında dün İznik'te bir etkinlik vardı.
Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadıoğlu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Damar, TÜRSAB yetkilileri, başta Hasan Erdem olmak üzere bazı seyahat acenteleri sahipleriyle dün İznik'teydi.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile Kaymakam Ali Hamza Pehlivanoğlu'nun ev sahipliği yaptığı ziyarette, Ayasofya Camii, Roma Tiyatrosu ve Eko Turizm Tesisleri gezildi.
Dört ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış ilçede gün boyu kalmamıza rağmen tek bir yabancı turiste rastlamadığımız gibi meslektaşlarımızdan öğrendik ki hafta sonları da durum farklı değilmiş.
4 bin yıllık bilinen geçmişiyle insanlık tarihinin pek çok döneminin izlerinin bulunduğu adeta bir tarih hazinesine sahip İznik'i Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın göz ardı ettiğini görüp bilerek, Turizm Haftası'nı burada kutlamakla kendimizi kandırmaktan öteye gidemeyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.