Hava Durumu

Cumhurbaşkanı’ndan başkana sürpriz telefon

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 06:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizi camideyken telefonla arayıp talimat verirse ne yaparsınız?
Sorunun yanıtını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan dinleyelim.
Bu durum ilginç olduğu kadar da gerçek?
Başkan Aktaş, anlattı.
Dün öğle namazını İnegöl İshakpaşa Camii’nde kıldığı sırada titreşim konumundaki cep telefonu 312’li alan koduyla ısrarla aranınca dua esnasında telefonu açmış.
Arayan bayan Cumhurbaşkanı Külliyesi özel kaleminden olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağlayacağını söylemiş.
Bir anda tereddüt yaşayan Aktaş, hiç de haksız sayılmaz.
Zira daha önce de kendisini gece yarısı arayan dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput’un olduğuna inanmamış ve nahoş sözler sarf etmiş.
Durumu fark edince de validen bin bir kez özür dilemiş.
Böylesine acı bir tecrübe yaşamış olduğu için o anlar tekrar gözünün önüne gelen başkan, bunları düşünürken telefonun diğer ucundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Başkan nasılsın?” diye sesi gelince başlamış konuşmaya.
Ardından da bir süredir gazetelerde yayınlanan ve İnegöl’de yaşayan ailenin üç yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik deterjanı sebebiyle iç organları hasar görünce 70 kez ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman’ın durumu, ailesinin maddi durumuna ilişkin bilgi almış. Ardından da Kayra’nın sağlığına kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasını istemiş.
Yaklaşık 5 dakika süren konuşmanın sonunda fırsat bulabilen Başkan Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı’nı İnegöl’e şu sözlerle davet etmiş.
“Sayın Cumhurbaşkanım, en son 2005 yılında İnegöl’e gelmiştiniz. Zatıalinizi mümkünse yine burada görmek misafir etmek isteriz” Erdoğan da “inşallah” diyerek ilçe halkına selamlarını iletmesini başkandan istemiş.

Karacabey’e Büyükşehir dokunuşu


Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede halkla iftar sofralarında buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki akşam da Karacabey’deydi.
İftar öncesi ilçedeki çalışmaları Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte gezen Altepe, önümüzdeki üç yıl içinde ilçenin altyapısının yenilenmesi için 170 milyon liralık yatırım planlaması yapıldığını söylemiş.
Bu rakam diğer ilçe belediye başkanlarını kıskandıracaktır.

Dağcılar çevre için Uludağ’da buluştu


Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu’nca, “Uludağ Çevre Günü Şenliği” düzenlenmiş.
Çobankaya mevkiinde 60 çadır ile 100 kadar doğaseverin kamp kurarak kutladığı etkinlikte zirveye yürüyüş yapan dağcılar Uludağ’ın güzelliklerini ve yeşilini keşfetmenin tadını çıkarmışlar.
Emin olun ki, Uludağ yaz aylarında mutlaka görülmeye değer daha bir güzel oluyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.