Hava Durumu

Çürümeye terk edilen tesise Matlı ve Şahin hayat verdi

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 07:38
Mustafakemalpaşa’ da temeli 1995 yılında atıldıktan sonra kaderine terk edilen yüzme havuzunun bulunduğu bölge 20 yıl sonra hayat buluyor.
MKP Belediye Başkanı Sadi Kurtulan bir önceki dönemdeki seçim vaatleri arasındaki vizyon projelerinden bir tanesi olan yatırımı iki yıl önce başlatmak istemişti.
Ancak çıkan beklenmedik sürpriz engeller nedeniyle aşama kaydedilememişti...
Çünkü, partili dört meclis üyesinin kredi almak suretiyle spor kompleksinin yapılmasına karşı çıkınca Başkan Kurtulan, meclisten yeterli çoğunlukta yetki alamamış ve proje öylece kalmıştı.
Bu durum AK Parti içinde ciddi sorunlara neden olmuş ve mecliste projeye muhalefetle birlikte ret oyu veren partili dört meclis üyesi il disiplin kuruluna sevk edilmişlerdi.
Velhasıl, 30 Mart seçimleri sonrası tekrar iş başına gelen Sadi Kurtulan’ın ilk icraatı bir önceki dönem engellenen 37 dönümlük alana tüm spor branşlarına ait tesisleri bünyesinde barındıracak dev bir spor kompleksine dönüştürülmesinin önünü açmak oldu.
Tesisin yapılabilmesi için en önemli aşama olan ödeneğin çıkarılması noktasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi milletvekilleri Önder Matlı ile Hüseyin Şahin olmuştur.
Böylece Mustafakemalpaşalılar’ın yıllarca özlemle beklediği tesislerin hayata geçirilmesi için devreye bu kez de Büyükşehir Belediyesi girdi.
İlçeye sportif anlamda kalıcı bir eser bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, içinde yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları,sahalar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, konferans ve sergi salonlarının bulunacağı dev bir kompleks için Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’yla işbirliğine gidilip protokol geçtiğimiz günlerde imzalandı.
Her daim ilçesinin gündeminde olan ancak bir türlü gerçekleşmeyen proje için böylece somut bir adım atılmış oldu.
Bittiğinde adeta sporcu fabrikası olacak olan tesisi Mustafakemalpaşalılar faylasıyla hak ediyor.

CUMALIKIZIK, SOYUT DEĞİL SOMUT ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası gururumuz Cumalıkızık’ı turizm merkezi haline getirmek için görüşmeler yapıyormuş. 
Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından
Cumalıkızık Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıya Başkan’ın yanı sıra Cumalıkızık Kadın Derneği Başkanı Şerife Uludağ, Cumalıkızık Muhtar Vekili İsmail Çetin ile belediye bürokratları katılmış.
Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık’ın turizm merkezi olarak kilit bir rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali,
“Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım’ı geleceğe taşımayı amaçlarken, geçmişten de kopmayacağız. Cumalıkızık’ı yapacağımız yenilikler ile yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası, Bursa’da turizmin odak noktası haline getireceğiz”demiş.
Başkanın Cumalıkızık özelindeki bu söylemleri heyecan verici.
Ama görüyoruz ki, Cumalıkızık’ta belediyeye ait kültür merkezi, cami ve bir iki evin dışında koruma amaçlı restorasyona başlanmış henüz bir çalışma yok.
Elbette biliyoruz ki, Başkan Edebali’nin Cumalıkızık’ın arzulanan konuma gelmesi yönünde iyi niyetli çabaları vardır.
Netice itibarıyla ortada proje adı dışında henüz somut bir çalışma olmayınca her geçen gün tarihi yapıların bakımsızlıktan yok olmaya başladığı gerçeği de göz ardı edilmelidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.