Hava Durumu

Değişen anlayışla Mustafakemalpaşa’nın geldiği nokta

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 04:55
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyelerine iki yıllık icraatlarını anlatmış.
Başkanın meclis salonundaki sunumu iki aşamadan oluşmuş. 
İlki, belediyenin kendi bünyesindeki hizmetlerini kapsayan ulaşımdan imara, altyapıdan temizliğe, çevre ve spor yatırımlarından kültürel ve sosyal hizmetlere, doğa, tarih ve kültürel miras çalışmalarından kırsal kalkınmaya kadar bilgi paylaşımında bulunmuş.
İkinci aşamada ise Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları olarak öne çıkan Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi’nden Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi’ne, Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nden Terminal projelerinin ne aşamada olduğu bilgilendirmesini yapmış.
Mustafakemalpaşa, Bursa’nın en uzak ilçesi olmasına rağmen “bütünşehir” uygulamasıyla bu mesafe kısalmıştır.
Nitekim merkezi ve yerel yönetimlerin nimetlerinden ilçesini faydalandırmak adına Sadi Kurtulan’ın uzağı yakın yapan meselelere bakış açısı da önemlidir.
Hatırlayın, bundan 8-10 yıl öncesine kadar siyasi çekişmeler yüzünden kısır döngü arasında sıkışıp kalmış Mustafakemalpaşa’yı Bursa’nın bir ilçesi olduğu ve de meşhur peynir tatlısıyla bilirdik.
Bugün ise, pek çok konuda adından söz edilen değerlerinin bir bir ortaya çıkarılmasıyla kısa sürede hızlı bir değişim ve gelişimin yaşandığı bu ilçede pek çok konudan söz edilebiliyor.
Mesela, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilmeye çalışılan Gençlik Yaşam ve Spor Merkezi, Kirmasti Deresi Rekreasyon ve Suuçtu Şelalesi, yeni belediye binası ve kent meydanı projeleri bile Mustafakemalpaşa’nın gelişiminde belediyecilik anlayışının nasıl değiştiğini ortaya koymuştur.

Vali’nin ilk icraatı eğitimde 


Vali İzzettin Küçük, Bursa’daki yeni görevinde ilk icraatını eğitim alanında gerçekleştirmiş.
Vali Küçük, hayırsever işadamı Veysel Bakgör’ün İnegöl’de yapımı planlanan Bakyapı Hacı Ali Bakgör İmam-Hatip Ortaokulu inşası ile ilgili protokole imza atmış.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de hazır bulunduğu törende yapılacak 24 derslikli okulun projesinde atölyesinden spor komplekslerine kadar her türlü ayrıntı düşünülmüş. 

Bu da annelerin yol isyanı


Yenişehir Yenigün Mahallesi’nin asfalt yapılan Güldeste Caddesi’nde bu kez de adeta bazı araç sürücülerinin hız denemesi yapması nedeniyle sık sık kazalar yaşanmaya başlamış.
Bu sebepten dolayı çocuklarını sokağa salamaz olan anneler de ilgililerin önlem alması adına burada toplanarak yolu bir süre trafiğe kapamışlar.
Anneler haklılar, çünkü önlem almak için illaki can kaybı olması mı gerekiyor?

Şehir Tiyatrosu ilçeleri geziyor


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilçelerde vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi büyük ilgi görüyor.
Pek çok kişinin hayatında ilk kez canlı tiyatro oyunu izleme şansı bulduğu ramazan ayı boyunca “Leyla ile Mecnun” ve “Aslan Bey’in Kerimesi” oyunları yaz boyunca ilçeleri dolaşmaya devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.