Hava Durumu

Demek ki ölenle ölünmüyormuş…

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2014 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 07:31
Zaman geçtikçe acılar bir şekilde 
azalıyor. 
Ölenle ölünmüyormuş…
Çünkü hayat devam ediyor.
Hani bir söz vardır ya; “Zaman her şeyin ilacıdır”
Tıpkı Mustafakemalpaşa Bükköy’de 2009’da meydana gelen ve 19 maden işçisinin öldüğü grizu patlamasındaki gibi…
Hatırlanacağı gibi;
Bursa 3.Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan’ın da bulunduğu altı sanığa TCK’nın ‘taksirle öldürme’ suçundan beş ile altı yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti.
Yargıtay 12. Ceza Dairesi ise 2013 yılında oybirliğiyle bu kararı bozarak, ocak sorumlularının ‘olası kasıtla ölüme sebebiyet vermek’ suçundan ceza almaları gerektiğini belirtmişti.
Kararda, ‘ihmaller açık olduğu ve tehlikeler bilindiği halde’ önlem alınmadığı vurgulanarak, her bir sanığın, 20 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması gündeme gelmişti.
Bu karar, iş kazaları bakımından da örnek nitelikte sayılmıştı ki, geçtiğimiz hafta görülen davada önemli bir gelişme yaşandı.
Ailelerin, sanıklar ile varmış oldukları anlaşma neticesinde maddi manevi zararları giderildiğinden şikayetten vazgeçtiklerini avukatları aracılığıyla beyan ettiler.
Davacı avukatları, 14 aile için toplam 5 milyon TL ödendiğini, çocuklarıyla birlikte dul kalan eşler için ise en az 400 bin TL’lik bir ödeme yapıldığını söyledi.
19 kişinin hayatını kaybetmesine sebep gösterilen sanıklar hakkında 25 yıl hapis cezası istenilen dava kamu davası pozisyonuna dönüştü...
Demek ki, ölenle ölünmüyormuş…

Devlet eliyle vatandaş nasıl mağdur ediliyor

Gazetemizin dünkü manşetinden, “Gürsu’da fiyasko” başlığıyla verilen haberde vatandaşların devlet eliyle nasıl mağdur edildiği ne de güzel aktarılmış…
Bursa’nın tek uydu kenti olarak Katırlı Dağı’nın tepesine dar gelirli vatandaşlar için yapılan bin 936 konut tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildi edilmesine ama dertler bir türlü bitmiyor.
Dişinden tırnağından artırarak ev sahibi olma hayalleri kuranların bu sevinçleri kursaklarında kalmış durumda.
Çok iyi hatırlıyorum, konutların yapılış aşaması öncesinde Gürsu Belediyesi’ne on bin civarında vatandaşın konut talepleri olmuştu.
Halbuki;
Yolu olmayan yere on bin başvuru dilekçesi yapılmıştı.
Yani vatandaşa Gürsu Belediyesi’nden kuş uçumu mesafe ile parmak işaretiyle Katırlı Dağı’nın tepesi gösterilerek, “Ha işte tam orası” şeklinde tarif ediliyordu.
Aradan beş yıl geçti.
İnşaatlar bitti ama ulaşım için yol çilesi bitmemişti.
İlçe merkezinden TOKİ konutlarına 17 kilometrelik yol dert doluydu.
Şu ana kadar konutlara tüm sorunlara rağmen taşınabilen aile sayısı 500 civarında.
Zira, toplu ulaşımda da yaşanan sıkıntılar nedeniyle hak sahipleri konutlarına taşınamıyor.
Konuya köklü çözüm getirmek için Gürsu Belediyesi’nin çevre yolundan geçilip Kazıklı Mahallesi’nden TOKİ’ye yol planlaması var.
Gürsu-TOKİ konutları arasını 4 kilometreye düşürecek bu yolun yapımının maliyetli olması nedeniyle şimdilik sadece düşünülme aşamasında.
Velhasıl, vatandaşın işini zor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.