Hava Durumu

Demek ki yapılmak istenince yapılabiliyormuş

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 07:51
Erkek hegemonyasının baskısına boyun eğmeyen önce Cumalıkızık ardından Saitabatlı kadınlar Türkiye’ye hatta Avrupa’ya örnek olan projenin öncülüğünü yaptılar.
Şimdi de sadece kadınlar tarafından kurulan 73 kadın derneği var Bursa’da.
Bu sayı her geçen gün de artıyor.
Son olarak da Keles Belediyesi’nin diğerlerine göre biraz daha kapsamlı kırsal kalkınmayı teşvik edecek önemli bir projeyi hayata geçiriyor.
2016 yılında kırsalda turizm yatırımlarına ağırlık veren Keles Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşa aşamasında sona gelinen Gelemiç Mahalle Konağı'nda yörede yetiştirilen ve mamul haline getirilen ürünlerin satışının yapılacağı, yöreye has yemeklerimizin servis edileceği sosyal bir mekan oluşturuyor.
Yöre halkına önemli bir katkı sağlaması amaçlanan sosyal mekan, ilçenin kültürünün tam anlamıyla yansıtılacağı bir yer olacak. Maksat girişimcilik ruhunun oluşturulması.
Projenin altyapısı Cumalıkızık ve Saitabat gibi olsa da işi biraz da bilimsellik katarak daha da geliştirmişler.
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, bakın bunu nasıl yapmaya karar verdiklerini şöyle anlatıyor.
”Uludağ Üniversitesiyle fikir alışverişindeyiz. Çok yakında Gelemiç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımıza özel kırsal turizm departmanında girişimcilik eğitimleri verilmeye başlanacak.  Vatandaşlarımızla birlikte Cumalıkızık ve Saitabat'a giderek teknik incelemeler yapıyoruz. Biz Gelemiç Mahallesi'nde var olan bütün doneleri ön plana çıkarmak için çalışmalara başladık. Öncelikle fiziki altyapıyı oluşturup, girişimcilik eğitimlerini vereceğiz. Daha sonra ise tanıtım aşamasına geçip Gelemiç'i yeni bir Cumalıkızık yapacağız”
Demek ki, yapılmak istenince yapılabiliyormuş.

Türkyılmaz’dan kamuoyuna duyuru

Aslında bu önemli konu sadece Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz için değil tüm başkanlar adına geçerli olmalıdır.
Türkyılmaz yaptığı açıklamada, kendisi ve yardımcılarının adı kullanılarak çeşitli kurum ve kuruluşlar adına vatandaşlardan para istendiğinin tespit edildiğini bu tür istek ve taleplerle alakalarının olmadığı gibi bu tür istekleri dikkate almamalarını istedi.

Ankara’dan boş dönmedi

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, önceki gün Ankara’ya gitmişti. Burada Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Daire Başkanı Ahmet Aydın’ı ziyaretinde ilçenin Taşkıranlar mevkiinde eski taşocağı alanının park olarak, TOKİ bölgesindeki yeni hastanenin yanındaki arsanın mesire alanı olarak ve de Gürle Dağı yamaç paraşütü kalkış pisti arsasının aynı şekilde mesire alanı olarak düzenlenmesi için Orman Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokol ve diğer işlemler ile ilgili dosyayı sunmuş.
Dosyayı inceleyecek olan genel müdürlüğünün vereceği cevap bekleniyor

İş-Kur’dan işsizlere 10 milyon lira

Hizmet alanları İnegöl ve Yenişehir ilçelerini kapsayan İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü, 2015 yılının verilerini kamuoyuyla paylaşmış.
Buna göre kendi kusur ve iradesi dışında 2015 yılında bu iki ilçemizde 4 bin 363 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış ve bu kişilere toplamda 9 milyon 803 bin lira ödenmiş.
Yenişehir’i nazaran  bu denli iş potansiyeli ve istihdam açısından İnegöl’ü kıyaslayacak olursak ortaya çıkan sonuçlar ilginç.
Zira, zaman zaman işsizliğin olmadığı ilçe olarak öne çıkarılan İnegöl’de bu duruma sebep kanımca iki neden var. Birincisi, her geçen gün Anadolu’dan artan göçün yanı sıra gelen Suriyeli mültecilerin yoğunlukta olması. İkincisi ise kişilerin iş tercihlerinde seçici olmaları.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.