Hava Durumu

Ders zili uyuşturucuya karşı önlem için çalsın!

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2014 08:10
Duyarlı okuyucularımız anımsayacaklardır.
Bir yılı aşkın süredir bu köşeden uyuşturucu konusunda yazılar yazıyorum.
Özellikle de lise çağındaki kuşağı hedef alan sentetik uyuşturucu bonzai ile mücadelenin giderek toplumsal bir sorun haline geldiğine vurgular yapıyorum.
Bulaşıcı bir hastalık gibi…
Yeterli olup olmadığı tartışılır önlem ve uyarılara rağmen gençler arasında bonzainin yaygın hale gelmesi geleceğimiz açısından kaygı vericidir.
Kolay ulaşılabilir olması nedeniyle kentimizin de içinde yer aldığı iller arasında adeta kullanım patlamasının yaşanmasına karşın tedbir alınmaya çalışılan tek yöntem polisin çalışmalarıdır.
Ancak gelişmeler gösteriyor ki, bu yeterli değildir.
Sentetik uyuşturucunun hedefinde öğrenim çağındaki gençlerin olduğu gerçeğinden yola çıkılarak pazartesi günü başlayacak 2014-2015 yılı eğitim öğretim dönemi bu iş için fırsat olarak değerlendirilebilir.
Çünkü öğrenci, uyuşturucuyla eğitim kurumu ile evi arasındaki zaman içinde tanışıyor.
Dolayısıyla binlerce gencimizin okula gideceği eğitim döneminin uyuşturucuya karşı alınacak önlemler konusunda en önemli dersi olmalıdır.
Özellikle potansiyel hedef olan bazı okullara sık sık gidilip uyuşturucuyla ilgili bilgilendirmeler yapılmalı.
Evet, benzer çalışmalar belirli zamanlarda emniyetçe yapılıyor.
Ama yeterli mi, değil…
Çünkü bilinçsiz bilgilendirme yerine göre bazen ters etki yapabiliyor ve gençler arasında uyuşturucu merak haline gelebiliyor.
Bu yüzden içinde emniyetin, uzmanların, psikologların, milli eğitimin, üniversitenin ve de ailelerin yer aldığı bir eğitim planlaması yapılmalıdır.
Ayrıca bonzai ismini telaffuz edip gençler arasında merak uyandırmak yerine ‘sentetik uyuşturucu’ şeklinde ifade edilmesinin psikolojik olarak itici etkisi yapabileceği kanısındayım.

Bu kömürler havayı kirletir mi? 

Başbakanlık tarafından, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere kömür dağıtımına başlanmış durumda.
Mahalle muhtarları aracılığıyla belirlenen hak sahibi vatandaşlara dağıtımı yapılmak üzere Bursa ve ilçelerine binlerce ton kömür gelmeye başlandı.
AK Parti dönemiyle başlanan uygulamadaki kömür dağıtımları yaşanan sıkıntılar nedeniyle hep tartışma konusu olmuştur.
Bir diğer tartışma konusu da bu kömürlerin kalitesiz olduğu dolayısıyla da yakıldığında hava kirliliği oluşturduğu yönündedir.
Temennimiz, iddia edildiği gibi olmamasıdır...
Aslında bu işin en güzel analizini yine vatandaş yapacaktır.
Nitekim kış aylarında malum oluşacak hava kirliliğinde vatandaşın soluduğu havanın genizlerinin yanması gibi bir rahatsızlık yaşayıp yaşamaması bence sonucu belirleyici olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.