Hava Durumu

Devlet Bey'in elini öptü ama 'hayır' diyecek

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 04:40

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi dün karşılayıp elini öpen partililer arasında Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu'da vardı.
Şunu özellikle vurgulamak istiyorum...
Milliyetçi Hareket Partili olarak istikrarlı duruşu, oy potansiyelini iki katına çıkarıp partisini ana muhalefet konumuna getirip yerel yönetimin tek alternatifi yapma başarısını gösteren isim MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu'dur.
15 yıl Gemlik Ülkü Ocağı başkanlığı, iki dönem de MHP Gemlik İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Osman Durdu, referandumda "hayır" oyu kullanacağını söyledi.
MHP'nin bir önceki büyük kongresinde Devlet Bahçeli'nin yanında yer alınca partili muhalefetçilerin hedefi haline gelen Başkan Durdu, referandumda genel başkanının savunduğu görüşün aksi bir duruş sergiliyor.
Osman Durdu, bunun gerekçesini de bakın şöyle açıklıyor:
"Ülkücünün tarifi şudur. Emirde robottur düşüncede hürdür. Genel başkanımın "evet" demesinde mutlaka haklı bir gerekçesi vardır, bu yüzden saygı duyuyorum. Bu durumda parti politikasına muhalif değil ancak Osman Durdu olarak şahsi kanaatim "hayır" oyu kullanmaktan yanadır"
Çevremde tanıdığım ülkücü geleneğinden gelen pek çok kişide Osman Başkan gibi düşünüyor.
İlçe başkanı olup genel başkana rağmen hele ki MHP'de bunu söyleyebilmek erdemdi bir duruş örneğidir.

MHP Gemlik'te üç adaylı kongre

Dün miting öncesi görüştüğümüz Osman Durdu, iki dönemdir ilçe başkanlığını sürdürdüğü görevine yarın yapılacak ilçe kongresinde aday olmayacağını söyledi.
Bu durumda ben de kendisine görev yaptığı dönemde, Gemlik için en önemli hizmetin ne olduğunu sordum.
Hiç tereddüt etmeden, limanlar bölgesindeki belediyeye ait 60 bin metrekarelik imarlı depolama arsasının dört yıl önce 24 milyon liraya satışındaki usulsüzlüğün mahkeme kararıyla ortaya çıkarılıp arsanın yeniden belediyeye devrini sağladıklarını ve aynı arsanın bugünkü değerinin 60 milyon lira olduğunu söyledi.
Bu konudaki takdiri Gemlik kamuoyuna bırakıp pazar günü yapılacak kongreye ait gelişmeleri aktarmak istiyorum.
Partinin eski ilçe yöneticileri Mehmet Emin Özcanbaz, İbrahim Aşan ve Tuncer Yalçın'ın adaylığını açıkladığı kongre Gemlik'te en çok konuşulan konu haline gelmiş.
Böyle olması da çok normaldir ki, uzun bir aradan sonra MHP'nin üç adaylı kongresi Bursa ilçeleri arasında zannediyorum Gemlik tek olacaktır.
Gemlik'te üç ismin birden ilçe başkanlığına aday olmasının bence iki nedeni var.
Birincisi partinin 17 ilçe arasında Gemlik'in müthiş yükseliş gösteren ilçe olmasıdır.
Diğeri ise Osman Durdu'nun yeniden aday olmayışıdır.
Yarınki kongrenin MHP'nin geleceği adına yeniden şahlanışı olacağını söyleyen Başkan Osman Durdu, üç değerli adayın yarışacağı kongrenin bayram havasında geçeceğini söylüyor.

Bahçeli'yi karşılayan AK Partililer

Siyaseten örneği Bursa'da hiç görülmemiş nezaket çerçevesinde bir davranış yaşandı.
Dün miting için kentimize gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi karşılayıp 'hoş geldiniz' diyenler arasında AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da vardı.
Bu davranışın gerekçesi, referandum sürecinde MHP lideri Devlet Bahçeli ile AK Parti'nin aynı görüşte mutabık kalmalarıdır.
Hatta bazı AK Partili ilçe ve belediye başkanları Bahçeli'ye hoş geldiniz diyebilmek için Cemalettin Torun'a bir sakıncasının olup olmadığı yönünde müsaade alarak karşılamaya gitmişler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.