Hava Durumu

Eğitime yön veren siz güzel insanlar...

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2015 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 06:53
Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde ve Sönmez Medya koordinatörlüğünde Bursa eğitim camiası adına bir ilke daha imza atıldı.
2014-2015 akademik dönemde önce kurumların ve okulların hayata geçirdikleri projeler ve başarılı çalışmaları için Eğitime Yön Verenler adında sosyal sorumluluk projesinin protokolü yapıldı dün.
Projenin amacı, son üç yılın baz alınacağı eğitimde fark yaratmış eğitime yön vermiş kurucular, akademisyenler ve eğitimciler arasında iletişim platformu oluşturmak, ortak projelere imza atmalarında yol haritası çizmek ve özellikle özel eğitim kurumlarıyla kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlamaktır.
Elbette, her şeyin olduğu gibi bunun da bir karşılığı ödüllendirilmek olacaktır…
Vali Münir Karaloğlu’nun başarıyı ödüllendirmek, alkışlamak, takdir etmek, teşvik etmenin en güzel yolunun eğitime yön verenleri motive etmekten ibaret olduğunu söylemesi gibi…
Dün yapılan üçlü protokolün kapsamı; eğitime tam destek ödülü, sistem ödülü, dil ödülü, proje ödülü, yüksek lisans program ödülü, spor ödülü, yönetimsel işbirliği ödülü, kültür sanat ödülü, müzik ödülü, akademik başarı ödülü, erken yaş eğitim ödülü, bireysel ödüller, jüri özel ödülü, hayat boyu öğrenme ödülü ve eğitim projelerini destekleyen kurum ödülü olmak üzere 16 ayrı kategoriden oluşuyor.
Kentimizdeki pek çok eğitim duayenlerinin ardında büyük başarı hikayeleri olduğu bir gerçek...
İşte bu başarı hikayelerini ayakta alkışlamak için siz eğitime yön veren o güzel insanların şimdi ödül zamanıdır…
Eğitime destek olmayı merhum babası Ali Osman Sönmez’den kalan en büyük miras olduğunu, çocuklarının da aynı ışıkta ilerlemeleri tavsiyesinde bulunduğunu söyleyen Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Mark Twain’in söylediği, “Eğitimin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hiçbir şey onun etki alanının dışında kalamaz…” sözüyle 1. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Projesi’nin amacını bu deyişle özetlemiştir aslında.
Sözün devamında şöyle der, “Eğitim, kötü ahlakları iyiye çevirebilir, kötü ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar, insanları melekler seviyesine çıkarabilir”
Bu durumda, toplumu yönlendirmek, ışık olmak amacını güden proje kent eğitimine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.
Biz de Sönmez Medya olarak eğitime kaynak aktaran, bulunduğu bölgenin veya kurumun gelişmesine katkı sağlayan hayırseverlere ve iş dünyasını yürekten alkışlamak için bu projeyle yanınızdayız.
O halde eğitime yön veren siz güzel insanların, şimdi kazanma zamanıdır.

KİTAP KURTLARI HAZIR MISINIZ?

Merakla beklenen ve kentimizde bugüne kadar yapılan fuarlara katılımın en fazla olduğu Bursa Kitap Fuarı kapılarını kitap kurtlarına açıyor.
TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu yıl on üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı, 14-22 Mart tarihleri arasında Bursalı kitapseverleri konuk edecek.
300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün süresince İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı fuar süresince okurlarıyla buluşacak.
Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.