Hava Durumu

Emeğiyle dünya markası olmayı başaran İnegöl

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 07:55
“Yılda iki kez kendi ürünümüz mobilyamız adına fuar düzenliyoruz. Nisan ayındaki fuarımız iç piyasaya yönelik. Yarın açılışını yapacağımız fuarımız ise dış piyasaya yönelik. 65 ayrı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 yabancı alıcıyı İnegöl’de ağırlayacağız. Yurtiçi ziyaretçilerle birlikte fuarımıza yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bu noktada Ekonomi Bakanlığımızdan ve İhracatçılar Meclisi’nden ciddi destek alıyoruz”
Bu sözler herhangi bir sanayiciye falan ait değildir.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ait.
Bu yıl 32’ncisi düzenlenecek olan İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (EXPO) ile ilgili ilçede tüm hazırlıklar tamamlanmış, konuklarını bekliyor...
EXPO’nun dış piyasaya yönelik olması anlamında Bursa’nın en kapsamlı fuarı diyebiliriz.
Zira;
65 ayrı ülkeden yaklaşık 3 bin 500 yabancı alıcının katılacağı fuara yurtiçi ziyaretçilerle birlikte yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekleniyor.
Türkiye olarak dünya mobilya ihracatında 20’nci sıradayız. Ülkemizin yarı nüfusumuza sahip Polonya 7,5 milyar dolar mobilya ihracatı yaparken, biz ise 2 milyar doları yeni geçmiş bulunuyoruz.
100 yıllık mobilya geçmişine sahip İnegöl, ülkemizde sektörünün yüzde 30’unu üretirken ihracatının da yüzde 15’ini gerçekleştiriyor.
Modef Expo’nun bünyesine Katar, Kazakistan ve Dubai’yi de bu yıl dahil olmuş.
Modef Expo Fuarı’nın 2015 yıldan itibaren uluslararası fuar takviminde yer alacak olması Bursa adına önemlidir.
Toplam 28 bin metrekare kapalı alanda 160 katılımcı firmanın stant açacağı Modef Expo Fuarı, İstanbul’da yapılan mobilya fuarından sonra ülke-mizin en büyük ikinci fuarı konumundadır.
Fuar ile alakalı ciddi altyapıya sahip olan İnegöl’de yılda üç kez fuar düzenleniyor.
Nisan ayındaki mobilya sektöründeki iç piyasaya yapılan MODEF, kasım ayında yani yarın başlayacak olan dış piyasaya yönelik Modef (EXPO) ve de bu yıl ağustos ayında ilki düzenlenen Tarım Fuarı (İNTARF)’dır.
Belediye Başkanı Aktaş, bu denli fuar avantajının her ne kadar sektöre yönelik olsa da belediye olarak da dolaylı da olsa ilçe halkına ekonomik anlamda katkı sağlamasına çalıştıklarını söylüyor.
Bu da gösteriyor ki, İnegöl mobilyası, köftesi, kaplıcaları, ayçekirdeği markalarının yanına şimde de fuar şehri dahil olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.