Hava Durumu

Emeklinin konut hayali gerçek oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 01:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 01:28
Günümüz şartlarında dört kişilik bir ailede sadece bir kişinin çalışmasıyla ev geçindirebilmek, hem de çocukları okutabilmek üstüne bir de kiracıysanız ancak kıt kanaat geçinebiliyorsunuz demektir.
Yıllarca çalışıp, didinip ailesini geçindirme derdiyle ömür tüketen emeklilerin hep hayaliydi başlarını sokacak bir evlerinin de olması.
İşte bu hayalleri gerçeğe dönüşüyor.
1 Kasım seçimlerinde evi olmayan emekliyi konut sahibi yapmayı taahhüt eden AK Parti Hükümeti, bu konuda ilk adımı Yenişehir’de atmaya hazırlanıyor.
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in emeklilerin de ev sahibi yapılmasının hükümet politikası olduğunu vurgulamış ve konuda belediye başkanlarına, “Siz yeter ki arsa üretin. Gerisini TOKİ ile ben halledeceğim” çağrısına ilk yanıt Yenişehir’den gelmiş.
Yenişehir Belediyesi, emeklileri konut sahibi yapacak proje için araziyi belirlemiş.
AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, TOKİ’nin de yer konusunu onaylaması durumunda arazinin tahsisinin yapılıp inşaata hemen başlanılacağını belirtiyor.
Bir yandan da Yenişehir’de evi olmayan emeklileri belirlemeye çalıştıklarını söyleyen İlçe Başkanı Adnan Kamıl, “Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için belirtmek isterim ki, proje sadece emekli vatandaşlarımıza özel olacaktır” diyen Kamıl, talep olması durumunda diğer vatandaşlara da arsa durumuna göre konut imkanı sağlanabileceğini belirtiyor.
 

14 firmaya 2 milyon ceza


İnegöl’de endüstriyel atık yakarak hava kirliliğine neden olan 14 firmaya 2 milyon lira ceza kesilmiş.
Yılda 360 milyon liralık mobilya ihracatı yapılan İnegöl’de bazı firmalar servetine servet katarken vatandaşın sağlığını hiçe sayıyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerin geçmişteki gibi sadece uyarıyla kalmayıp ciddi para cezaları uygulamasıyla ancak bu durumun önüne geçilebilir.
 

Taş Mektepliler buluştu


Kentimizin en eski tarihi yerleşim bölgesi olan Tirilye’de vakti zamanında yatılı bölge okulu olarak eğitim veren tarihi Taş Mektep’in yakın dönem mezunları bu yıl da bir araya geldiler.
Sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları çağrılarla ilk kez geçen yıl bir araya gelip “Taş Mektep’te Okuyanlar Platformu” adlı grubu oluşturan mezunlar, ikinci buluşmalarında yine eski okul binası önünde toplanarak mahalle halkına lokma     ikram etmişler.
 

Adalarda deniz keyfini kaçırmayın


BUDO’nun Erdek-Avşa-Marmara Adası seferleri başladı.
Marmara’da denize girilecek yer yok diyenler için Avşa ve Marmara adaları tam bir fırsat.
Açık denizde yüzmenin keyfi iç denizden ibaret olan Gemlik Körfezi’nden mutlaka farklıdır.
İşte bu farkın tadını çıkarmak için BUDO’nun adalara düzenlediği deniz otobüsü seferleri başladı.
Detaylı bilgi budo.burulas.com.tr internet adresinden ya da 4449916 numaralı telefondan alınabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.