Hava Durumu

Erzurum ve Trabzon’a uçmaya hazır mısınız?

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2015 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2015 08:36
Bursa’nın hava ulaşımında yaşanan sıkıntının aşılması için Yenişehir Havaalanı’ndan geçmişte olduğu gibi Trabzon ve Erzurum’a direkt uçuşlar başlıyor.
Bursa’nın marka kent olma yolunda en önemli eksiği olarak öne çıkan hava ulaşımında bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışı uçuşları için pek çok girişimlerde bulunulmuştu.
Sonuç itibarıyla sürekliliği sağlanamayan bu uçuşlar, bir süre sonra “yeterli yolcu sayısına ulaşılamıyor” denilerek iptal edilmişti.
Bu durum uzunca süre böyle devam edince Bursalılar, uçak yolculukları için Sabiha Gökçen Havaalanı’nı tercih etmeye başladılar.
2 milyon 800 bin nüfuslu Bursa’nın hava ulaşımında yaşanan sorunun aşılması konusunda Türk Hava Yolları’nın (THY) iç hatlar için hizmet veren alt firması olan Anadolujet ile haftanın altı günü Trabzon ve Erzurum seferleri konuldu.
1 Mart’tan itibaren start alacak seferler için bilet satışlarına bu hafta başlanacağı öğrenildi.
Bu iki ile sefer yapacak uçakların kalkış noktası Sabiha Gökçen Havaalanı olacak.
Buradan Trabzon ve Erzurum için kalkacak uçaklar Yenişehir Havaalanı’na inip buradan yolcularını alarak bu illere uçuşlarına devam edecek.
Bursa’ya dönüşler de aynı şekilde Erzurum ve Trabzon’dan kalkacak uçaklar önce Yenişehir’e inecek ve daha sonra da Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek.
Anadolujet’in, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkacak olması Bursa yolcularını etkilemeyeceği gibi Sabiha Gökçen’den Bursa’ya gelmek ve aynı şekilde Yenişehir’den Sabiha Gökçen’e gitmek için de bu uçakların kullanılabilecek olması avantajını sağlıyor.
Trabzon ve Erzurum uçuşlarının devamlılığının sürdürülmesi ve bu uçuşların diğer bazı illerimize de zaman içinde başlatılmasını diliyoruz.
Bursa’da yaşayanlar olarak bizlere de bu konuda düşen sorumluluklar var ki, bu da Erzurum ve Trabzon’a gitmek için Sabiha Gökçen Havaalanı’nı değil Yenişehir Havaalanı’nı tercih etmektir.
Uçuşlarımızın böyle daimi olmasını diliyoruz.

Nüfusunun dörtte biri öğrenci

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen 2014-2015 eğitim öğretim yılı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı hafta içinde yapıldı.
Kaymakam Ali Akça başkanlığındaki toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçedeki eğitim öğretim genel durumu hakkında bilgiler vermiş.
Bilican’ın aktardığı bilgiler arasında en dikkat çekeni ise nüfusu 242 bin olan ilçenin öğrenci sayısının 56 bin olduğudur.
Bu da, İnegöl’ün nüfusunun dörtte birinin öğrenci olduğunu gösteriyor.
Gerçekten de genç ve okuyan nüfusun bir hayli yoğunlukta olduğu ilçede gelecek adına güven verici bir durum anlamına geliyor.
Ayrıca 2014 yılında mezun olan bin 707 öğrencinin üniversite eğitimi için katıldıkları sınavlarda yüzde 65 başarı sağlanmış.
Bu da, İnegöl’de eğitim seviyesinin üst düzeyde olduğunun bir göstergesidir.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yine diğer bir önemli bilgi olarak danışma kuruluna katılanlara, 2013-2015 yılları arasında 150 milyon TL eğitim yatırımıyla İnegöl’ün hayırsever yatırımlarında Türkiye genelindeki ilçeler arasında birinci sırada olduğunu söylemiş.
İnegöl’ün her açıdan ne kadar farklı bir ilçe olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Mesut Başkan, seni unutmayacağız

Dün telefonuma gelen mesajda, Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak ağabeyimizin vefat ettiği bilgisiydi… Yeşil-Beyazlı camianın yakından tanıdığı Bursaspor sevdalısı, gönül insanı Mesut Başkan, iki yıldır böbrek yetmezliği tedavi görüyordu.  Kurucu başkanlığını yaptığı derneğin ilçe ve mahallelerde Bursaspor Taraftarlar Derneği Şubesi açılmasını sağlayarak taraftarlar ile kulüp arasında önemli bir birliktelik oluşturmuştu.
İşte bu güzel insana, son görevimizi yerine getirmek üzere yarın öğlen Ulucamii’nde kılınacak cenaze namazına katılıp helallik vererek gösterelim.
Mesut Başkanım, ahiret yolculuğunda bahtın ve yolun açık olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.