Hava Durumu

Eski başkandan kendisini görevden alan savcıya suç duyurusu

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 07:10
Yazının başlığını okuyunca kimden söz ettiğim zannediyorum anlaşılmıştır.
Gemlik eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in beş yıldır hukuk mücadelesi sürüyor.
Görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturmayı yürüten Gemlik Cumhuriyet Savcısı S.N. tarafından görevinden el çektirilmesi istenmiş İçişleri Bakanlığı’nca da talep uygulanmıştı.
O süreçten sonra zor günler geçirmesine rağmen hukuk mücadelesine başlayan ama bir daha görevine dönemeyen Güler, hakkında açılan dokuz ayrı davanın yedisinden beraat ettiğini belirtiyor.
Güler, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevinden uzaklaştırılmasına neden olan o dönem soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı N.S. hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.
Dün görüştüğümüz Güler, hakkında yargısız infaz yapıldığını belirterek şunları söyledi:
“Halkın oylarıyla seçilmeme karşın başlatılan soruşturmaya beni de dahil ederek görevden uzaklaştırılmam sağlandı. Bu olayların sorumluları hakkında hukuk yoluyla hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu kapsamda soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı N.S.’nin cezalandırılması için lehime neticelenen mahkeme kararlarını delil göstererek suç duyurusunda bulundum”
Halkın oylarıyla seçilen belediye başkanının usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevinden alınmasını sağlayan adaletin temsilcisi cumhuriyet savcısı, aradan geçen beş yıl sonra görevinden alınmasını istediği eski başkan tarafından bu kez kendisinin görevden alınması için HSYK’ya suç duyurusunda bulunuluyor.
Demem o ki, kim haklı, kim haksız?
Kim doğru, kim yanlış?
Bu soruların yanıtını birileri Gemliklilere vermelidir.
Aksi takdirde Gemlik Belediyesi, hep bu şaibeyle 
hatırlanacaktır.

İznik Gölü  Koruma Birliği  seçimi yapıldı


Orhangazi Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin üyesi olduğu İznik Gölü Koruma Birliği’nin mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Yeni dönem için prosedür gereği yapılan seçimde Neşet Çağlayan, birliğin meclis başkanlığına ikinci kez seçilirken, meclis birinci başkanvekili İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, meclis ikinci başkanvekili ise Turgay Peker seçildi. Birliğin katip üyeleri ise Fatma Zehra Höçük ve Meral Dönmez oldu.

116 mahalleye Türk bayrağı


Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemden geçmesi nedeniyle, İnegöl´de birlik ve beraberliği sağlamak, ülke bilincini hatırlamak amaçlı harekete geçen İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 116 mahalle muhtarına Türk bayrağı dağıttı.
İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, hediye edilen bayrakların mahallelere asıldığını belirterek teşekkür etti.

Mudanya’dan başlayan “Tez adalet” arayışı Kırşehir’e ulaştı


Büyük Birlik Partisi (BBP) Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği, partisinin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün aydınlatılmasına dikkati çekmek üzere 10 gün önce yürüyerek Mudanya’dan Kahramanmaraş’a gitmek üzere yola çıkmıştı.
Gittiği her il ve ilçede partili teşkilatlarca karşılanan Dilbirliği, dün itibarıyla Kırşehir’e ulaştı.
“Tez adalet” adını verdiği yürüyüşüyle ilgili fotoğraflarını Facebook’tan paylaşan 62 yaşındaki emekli öğretmen Mahmut Kemal Dilbirliği’nin yürüyüşü bin 200 kilometreyi kapsıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.