Hava Durumu

Evet-hayır kardeşliğine zeval gelmesin

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2017 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2017 04:39

Anayasa değişikliğine ilişkin halkoylamasının son haftasına girdiğimiz şu günlerde yurdum insanının tek gündemi referandum olmuş.

Dün şehir merkezinde birkaç esnaf dostumu ziyaretimde gördüm ki, konuşulan tek konu referandumda evet mi, hayır mı çıkacağına ilişkindi.

Durum öyle bir hale gelmiş ki, 17 Nisan sabahı sanki güneş doğudan değil de batıdan doğacakmışçasına herkes bir şekilde beklenti içine girmiş.

Hele ki kapı komşu esnafların neredeyse kavga edercesine evet-hayır üzerinden yaptıkları tartışmalara diğer esnafların da aynı hiddetle dahil olduğunu görünce, nasıl biz bu hale geldik diye kaygılandım...

Ne yazık ki, çoğu vatandaş bunun bir seçim değil referandum olduğunu, evetin de hayırın da meşru sayıldığının farkında değil.

Nasıl olsunlar ki, her gün meydanlarda televizyonlarda parti liderlerinin vatandaşa referandumun gerekçesini anlatmak yerine ortamı geren söylem ve iddialarda bulunup birbirlerini suçlaması ahaliyi de bu hale getirmesi normal.

Bu nedenle evet-hayır kardeşliğine zeval getirecek söylemlerden kaçınmalıyız.

Serbest Bölge'ye yakışan cami

11 bin kişinin istihdam edildiği Gemlik'teki Bursa Serbest Bölgesi'ne (BUSEB AŞ) tarafından yaptırılan cami dün cuma namazı öncesi dualarla ibadete açıldı.

Caminin açılışında konuşan BUSEB Başkanı Celal Sönmez'in

şu sözleri fani dünyadaki durumumuzu bakın ne de güzel özetliyordu:

"Dünya hali, dünya telaşı, dünya malı derken zaman hızla akıp gidiyor. İnsanoğlu bu fani dünyanın cazibesine fazlaca kapılmadan dinimizin kuralları çerçevesinde sorumluluklarını da yerine getirmeli. Tabii ki çalışmak da bir ibadettir ancak ebedi olarak kalınacak alem için daha fazla çabalamalıyız. Özetle 'hiç ölmeyecek gibi bu dünya için yarın ölecek gibi ahiret için çalışmalı"

Karacabey Evi meselesi

Karacabey adını taşıyan bir derneğin Bursa'da olduğunu hatta bir hayli de aktif çalıştığını biliyorduk.

Öğrendik ki Karacabey Belediyesi'nin girişimleriyle Doğanbey TOKİ konutlarında kiralanan iki dairenin birleştirilmesiyle Karacabey Evi oluşturulmuş.

Amacının Bursa'da ikamet eden ya da Bursa'da olan vatandaşlar için buluşma merkezi olmasının yanı sıra toplantılar, söyleşi gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Karacabey Evi'nin bugün açılışı yapılacak.

Kulağımıza gelen duyumlara göre Karacabey Evi'nin oluşum sebebi, 4 bin üyesi olan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın aralarının açık olmasıymış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.