Hava Durumu

Fahri trafik müfettişi olmak ister misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2015 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 08:33
Trafik kazalarının önlenmesi için trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu polislere yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği intibaını vermek amacıyla fahri müfettiş açığını kapatmak için kollar sıvandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu konuda İl Emniyet Müdürlükleri’ne gönderdiği talep, fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerden aranılan şartlar kamuoyuna açıklandı.
Buna göre Fahri Müfettiş olmak isteyenlerde öncelikle TC vatandaşı olmak şartı aranacak.
Fahri Müfettiş olmak isteyenlerden aranılan diğer şartlar şöyle;
En az kırk yaşında olmak, en az yüksekokul mezunu olmak, en az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak.
Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak gerekiyor.
Taksirli suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veyahut istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
İstenilen şartlara uyup fahri müfettiş olmak isteyenler iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah, sabıka kaydı, sürücü belgesi fotokopisi ve öğrenim durumunu gösterir belge ile birlikte valiliklere müracaat etmeleri yeterli sayılacak.

Kestel’de seçim var!

Kestel Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 8 Ocak’taki kongresinde yarışan her iki adaya da eşit oranda oy çıkmıştı.
İlçedeki dernekler arasında 460 üyesiyle en aktif olanı olarak dikkati çeken Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bugün tekrar seçim var.
Başkan adayları Sinan Keleş ile mevcut Başkan Nihat Topçu arasındaki kongreyi kimin kazanacağı ilçe kamuoyunda merak konusu olmuş durumda.
Kongre üyelerinin seçime ilgisinin bir öncekine göre daha fazla olacağı düşünülerek kongrenin yapılacağı adresi Kestel Kültür Merkezi olarak duyuruldu.
Başkan adaylarından Sinan Keleş, kongreye günler öncesinden çalışmaya başlayıp dernek üyelerine ev ziyaretlerinde bulunup seçildiği takdirde yapacağı projelerini bastırdığı el broşürleriyle anlatıyor.
Sinan Keleş     Kestel’de pek çok dernekte kurucu ve yönetim kurulu üyeliği yapmış olmasının yanında listesindeki isimlerle de seçimin favorisi olarak gösteriliyor.

Hemşeri derneklerinin 
seçimlerdeki önemi…


7 Haziran’da yapılacak seçimler için her zaman olduğu gibi hemşeri dernekleri ön plana çıkacaktır.
Anadolu’nun değişik yerlerinden kentimize gelerek Bursa’ya değer katan, ekonomisine, kültürüne, istihdam sağlayanlar doğal olarak da siyasetin içinde olmak isteyeceklerdir.
Buradan yola çıkarak Bursa’nın demografik yapısına baktığımızda adrese dayalı nüfus sayımına göre bu durum daha bir net görülebiliyor.
Üst satırlarda aktardıklarıma bir örnek vermek istiyorum…
Bursa’da değişik platformlarıda yaptığı sosyal faaliyetlerle tanınan, Samsun tandanslı derneklerin kuruluşunda yer alan ve halen Samsun Dernekleri Federasyonu genel sekreterlik görevi sürdüren, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Danışmanı Mehmet Fidan, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için dernek kontenjanını kullanmak isteyen isimler arasında adı geçiyor.
10 Şubat’ta görevinden ayrılacak olan Mehmet Fidan’a milletvekilliği adaylığı yolunda başarılar diliyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.