Hava Durumu

Fatih Mehmet Güler diye biri vardı…

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 07:10
CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, iki dönem Umurbey ardından da Gemlik Belediye Başkanı seçildiği ikinci yılında yolsuzluk soruşturmalarıyla görevinden uzaklaştırılınca partisinin dahi sırtını döndüğü Fatih Mehmet Güler’e sahip çıktı.
Hukuksuz şekilde görevinden el çektirildiğini dolayısıyla da görevine dönmek istediğini haykırmak için Gemlik’ten Bursa’ya Valiliğe yürüyen daha sonra da bisikletle Ankara’ya TBMM’ye giden Güler’in hukuk mücadelesine destek İrgil’den geldi.
İlgil, Fatih Mehmet Güler’in süreç içinde hak kaybına uğradığını belirterek hem Adalet hem de İçişleri bakanlarına soru önergesi verdi.
Güler’in hukuksuz bir şekilde görevinden uzakta tutulduğunu Danıştay’ın da bunu tescillediğini öne süren CHP’li Dr. İrgil, konuyu hem Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hem de İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
“Mahkeme kararıyla hukuksuzca görevden uzaklaştırıldığı tescillenen Fatih Mehmet Güler’in görevden uzaklaştırılma süreci hangi hukuki dayanakla işletilmiştir?” diyen İrgil, Adalet Bakanı Bozdağ’a verdiği önergede şu soruları yöneltmiş:
“Anayasa ve kanunlar çerçevesinde Fatih Mehmet Güler’in durumu mahkemelerce de tescil edildiğine göre, Fatih Mehmet Güler’in hak kaybı hukuken nasıl telafi edilecektir?
Mahkemelerce de onanan bu süreçlerdeki hukuksuzluklara neden olan ve görevini ihmal edenler için hangi uygulamalara gideceksiniz?”
Ceyhun İrgil, bir soru önergesi de İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya vermiş. 
“Anayasa ve kanunlar çerçevesinde Fatih Mehmet Güler’in hukuksuz şekilde görevden uzaklaştırıldığı mahkemelerce de tescil edildiğine göre, Güler neden görevine iade edilmemiştir?” diyen İrgil, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da şu soruları yöneltmiş:
Seçimle işbaşına gelmiş Fatih Mehmet Güler’in görevden uzaklaştırılmasından doğan hak ihlali ve onu seçen iradenin hak ihlali nasıl giderilecektir?
Haksızlığa uğrayan Fatih Mehmet Güler’in maddi ve manevi kayıpları nasıl telafi edilecektir?
Bu hak ihlaline yol açan ve görevini ihmal edenler için hukuki ve idari soruşturma yapacak mısınız?
Burada üzerinde durmak istediğim gerçek şudur.
Oluşturulan algı sonucu herkesin hatta partililerin de suçlu gözüyle baktığı, siyasetin nasıl da adam harcadığının en somut örneğini yaşayan Fatih Mehmet Güler’e Ceyhun İrgil sahip çıkarak kendisine mağduriyet yaşatanlara hesap sormasıdır.

Sen çok yaşa Erdal Abi


Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) genç meslektaşlarımızı hem motive etmek hem de birlik beraberliğimizi pekiştirmek amaçlı geleneksel olarak düzenlediği 2015 Başarı Ödülleri Yarışması’nın önceki akşam ödül töreni yapıldı.
Gece de genç meslektaşlarımıza ödülleri verilirken kentimizin basın duayenlerinden Erdal Özdür abimize de Meslekte 50. Yıl Ödülü verildi.
Bizlere her zaman bir abi gibi önder olan meslek büyüğümüz Erdal Abimizi yürekten kutluyorum.
Sen çok yaşa Erdal Abi.

Müzeler şehri İnegöl


Önce Kent Müzesi ardından Mobilya Müzesi’yle pek çok kente örnek olan İnegöl şimdi de Hastane Müzesi açtı.
1906 yılında kurulan İnegöl Devlet Hastanesi’nin 110. kuruluş yıl- dönümü münasebetiyle “Tarihe Yolculuk Başladı” temalı çalışmayla hastane yönetimince hastanenin kuruluşundan bugüne tarihe tanıklık etmiş materyallerin yer aldığı müzenin geçenlerde açılışı yapıldı.
Hastane binasında yer alan müzede bir de 1967 model ambulans bulunuyormuş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.