Hava Durumu

Geç kalınmış olsa da Gemlik bunu hak ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2015 06:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 06:05
Zeytin, ağaçların atası kabul edilen, tüm kutsal kitaplarda yer almış bir meyvedir.
Nitekim, zeytin dalı barışın dünyadaki sembolüdür.
Zeytin, sağlığa olan sayısız faydalarının yanında ekonomik değeri de oldukça yüksek bir meyvedir.
Zeytinin yağının faydalarını tarife gerek yok.
Dolayısıyla kentimizin başta Gemlik olmak üzere, Orhangazi, İznik ve Mudanya ilçelerinde zeytin üretimi önemli bir potansiyele sahiptir.
Bu ilçelerimiz arasında Gemlik zeytinle özdeşleşmiş olup en fazla tercih edilen sofralık zeytin bu bölgede yetişmektedir.
Bu nedenle Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi önderliğinde, Gemlik Kaymakamlığı, GTSO, GTB, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşların da desteğiyle 6 ay öncesinde başlayan 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali projesinin tanıtım toplantısı dün yapıldı.
Yarın başlayıp pazar günü bitecek festival süresince pek çok etkinlik ve söyleşiye ev sahipliği yapacak ilçenin ve de zeytininin tanıtımına yönelik bugüne kadar gerçekleştirilen en ciddi etkinlik olacaktır.
Dünyada söz sahibi olmayı başarmış elinde böylesine önemli bir değerin her fırsatta öne çıkarılması adına bu yıl birincisi yapılacak festival, zeytinin başkenti Gemlik için büyük bir eksiklikti.
Geç de olsa bir yerden başlanmasının da Gemlik zeytinine sahip çıkılması adına yapılacak 1. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali’nin dört gün sürecek programını incelediğimde panelden, hasat şenliğine, uluslararası spor müsabakalarından halk konserine kadar epeyce dolu olduğunu görüyoruz.
“Zeytinin başkenti Gemlik’te festivalde buluşalım” temasıyla 16 yabancı ülkeden ve yurtiçinden katılım sağlanacak 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, ilçenin tanıtımı açısından da önem arz etmektedir.

Vatandaşın bilgisi yok

Gemlik, bölgesinde yetişen sofralık zeytinindeki Allah vergisi damak tadı ve özelliğin hiçbir coğrafyada yetişmiyor olmasını bugüne kadar yeterince değerlendirememiştir.
Bu durumdan vazife çıkaran Gemlik Ticaret Borsası’nın girişimleriyle Gemlik ve yöresinde yetişen sofralık zeytini sahiplenmek adına Coğrafi İşaret Belgesi almayı başarmıştır.
Farklı yörelerin zeytininin “Gemlik zeytini” diyerek vatandaşa satılması Gemlik zeytinine yapılan büyük haksızlıktır.
Bu ticari ahlaksızlığın önüne geçilmesi için Coğrafi İşaret Belgesi hakkında tüketici bilgilendirilmelidir.

AK Parti’nin gözdesi Gözede

Kestel’in Gözede Mahallesi’nde 310 geçerli oyun 279’unu AK Parti alırken MHP’ye 15, CHP’ye ise 12 oy çıktı.
Bu sonuçlara göre oyların yüzde 90’ını AK Parti’den yana kullanan Gözedeli seçmenlere desteklerinden ötürü Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ilk teşekkür ziyaretlerini buraya yapmışlar.
Aynı mahalle seçmeni 7 Haziran seçimlerinde de yüzde 83 oy oranıyla yine AK parti’den yana tercihini kullanmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.