Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Gelinlik giydirildi, çocukluk sobelendi’

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2014 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 09:46
Bursa’da yapılan bir araştırmada küçük yaşta evliliklerin en çok yapıldığı yerin Mustafakemalpaşa ve çevresi olduğu belirlenmiş.
Ortaya çıkan bu düşündürücü sonuca istinaden gönüllülük esasıyla harekete geçen Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Mustafakemalpaşa’da çocuk gelin dramına dikkati çeken bir dizi etkinlik düzenliyor.
Amaç;
İlçedeki STK’lar ve kamu işbirliğiyle etkili çalışmalar yaparak çocuk yaştaki evliliklerin önüne geçilmesi için toplumun bilinçlendirilip çocuk gelin kabusuna engel olmak.
“Gelinlik Giydirildi, Çocukluk Sobelendi” adı verilen projeye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Barosu, Milli Eğitim, Muhtarlar Birliği, Dört Çelik Çocuk Hastanesi gibi pek çok kurum ve kuruluşun desteğiyle bu konuda pilot bölge seçilen Mustafakemalpaşa’da proje kapsamında panel düzenlendi.
‘Çocuk Gelinler’ konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen panele, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yalıntaş, Çeltikçi, Taşpınar ve Yeşilova’da yapılan çalışmaların ardından belediye düğün salonunda gerçekleştirilen panelde, küçük yaşta yapılan evliliklerin yanlışlığı ve bireylere verdiği zararlar konusunda katılımcılara bilgiler verildi.
Genelde Roman vatandaşlar arasında sık görülen çocuk yaşta yapılan evliliklerin bireylere onarılmaz zararlar verdiğini düşünürsek aile kavramının ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayabiliriz.
Bunun için çocuklarımızı geleceğe hazırlarken onların hayallerini yıkmamalı, ayrımcılığa, şiddete ve istismara prim vermemeliyiz.
Çocuk yaşta evlilikler gibi sorunları eğitim ve toplumun bilinçlendirilmesiyle birlikte el ele vererek çözebiliriz.

Gemlik üniversitesini istiyor

Gemlik Üniversitesi Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği, 5’inci Olağan Genel Kurulu’na hazırlanıyor.
Genel kurulun en önemli gündem maddesi, Gemlik’in kendi üniversitesi olması adına yapılan çalışmaların değerlendirilecek olması.
Hatta bu genel kurulun ilçeye kurulması düşünülen bağımsız bir üniversitenin ilk adımı olacağı yönünde öngörüler var…
Dernek Başkanı Hasan Başaran, Gemlik halkının bağımsız üniversite istediğini her fırsatta dile getiriyor.
Ayrıca çok sayıda vakıf üniversitesinin yer talebinde bulunduklarını ama dernek olarak herkesin eğitim göreceği bir devlet üniversitesini Gemlik’e kazandırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Başaran, bu konuda Gemlik halkından ve siyasilerden destek istiyor.
Gemliklilerin arzusu olan üniversite hayallerinin gerçekleşmemesi için bir neden olmadığına göre Körfez’e üniversite yakışacaktır.

Atama rezaleti TBMM’de

Gemlikliler bu atama skandalını konuşuyor.
Skandal TBMM’ne kadar uzanmış durumda.
Şöyle ki;
Onlarca üstün başarı belgesi bulunan Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Rüveyde Kılıçlar’a, ‘0’ puan verilerek görevinden alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, kendisine “90.30” puan vererek boşalan koltuğa geçti.
Bugüne kadar görülmemiş bir atama skandalına şahit olan Gemlikleler, keyfi uygulamaya tepki gösteriyorlar.
Eski bir Milli Eğitim Bakanı olan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, iti amiri olduğu için not verme yetkisi bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın kendisine “99.30” puan vererek boşalan koltuğa getirilmesini TBMM gündemine taşıdı.
Tayan, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soru önergesi verdi.
Mağdur olan öğretmen, idareci Kılıçlar Cumhuriyet Savcılığına, Valiliğe ve Başbakanlığa suç duyurusunda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.