Hava Durumu

Gelişimiyle fark yaratan ilçe

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2015 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2015 07:43
Çok değil bundan 10 yıl öncesiydi.
Kestel’in sosyal etkinlik düzenlenecek yeri olmadığı için düğün salonlarında bunu yaparken bugün ikinci hatta dördüncü diyebileceğimiz çok amaçlı bir kültür merkezinin daha kazandırılmasının ilk adımı atıldı.
Hızla gelişim gösteren ilçeye aynı minvalde hizmet edebilmenin gayreti içinde olan Kestel Belediyesi, modern bir kültür merkezinin yapımını da üstlendi.
Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Yener Acar, Kaymakam Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, AK Parti İlçe Başkanı Necmettin Ekinci’nin de katıldığı kültür merkezinin yapımına ilişkin Valilik makamında imza töreni düzenlendi. 
Yazının başında belirttiğimiz gibi yapılacak bu kültür merkezi ilçe merkezinin ikincisi, Barakfakih ve Serme mahallelerindekileri de bu sayıya eklediğimizde dördüncüsü olarak düşünülebilinir.
Zira, halihazırda kültür merkezi konumunda çok amaçlı tesisin bazı ilçelerimizde olmadığını göz önüne aldığımızda Kestel’in bu konuda farkındalık oluşturduğunu da görebiliyoruz.
Başkan Yener Acar, Bursa Çimento Meslek Lisesi bahçesindeki alana yapılması kararlaştırılan kültür merkeziyle gelecek için önemli bir ihtiyacın karşılanacağını belirtiyor.
Kültür merkezi tamamlandığında Kestel, sahip olduğu salonlarıyla bölgemizin sosyal ve kültürel etkinlik merkezi haline dönüşmüş olacak.

Gemlik huzur kenti olacak

Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, geçenlerde Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı ziyaret etmiş.
Ziyaretin amacı, belediye ve ilçe emniyet müdürlüğünün daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha huzurlu bir Gemlik için güç birliği oluşturması.
Geçmişte suç örgütlerinden sıkça söz edildiği ilçede sağlanan huzur ortamı her yönüyle hissedilebiliyor. 

Gelin siz de bir şeyler öğrenin

Karacabey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yetenek Geliştirme Kursları (KARYEK) meslek yüksek okulu öğrencileri başta olmak üzere ilçe halkına çağrıda bulunuyor.
“Gelin siz de bir şeyler öğrenin” çağrısı yapan kurs yetkilileri, yeterli sayıya ulaşılması halinde her türlü kursun açılacağını belirtiyor.
Bir şeyler öğrenmek için iyi bir fırsat.

Dar gelirlinin umudu olacak

İznik Belediyesi bünyesinde faaliyet gösterecek ihtiyaç sahibi vatandaşların umut kapısı olmaya aday Sevgi Market, 17 ilçe belediye başkanının eşlerinin katılımıyla açıldı.
Hayırseverler tarafından desteklenen yiyecek, giysi ve ev eşyalarının geçim zorluğu çeken vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği marketten ihtiyaç sahipleri faydalanabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.