Hava Durumu

Gemlik Bursa’nın dünyaya açılan kapısı olabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2016 07:55
Yıllardır teröre karşı verdiğimiz mücadele yetmiyormuş gibi ülkemiz çevresinde yaşanan savaşlar nedeniyle hiç de hak etmediğimiz bir sorumluluğun altına girerken önemli gelir kaynaklarımızı da kaybediyoruz.
Yaşanan bu olumsuzluklar yüzünden ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmde yüzde ellilere varan oranda kayıplar yaşanıyor.
Sektörün durumu hiç iç açıcı değil.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen Gemlik Belediyesi, “Gemlik’in geleceği yolcu gemileri için bir uğrak limanı” konulu düzenlediği panelle ilçe ekonomisini canlandırma yollarını arıyor.
Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Barutçuoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Liman Başkanı Asım Sulu, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Büyükşehir Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Belbek, siyasi parti temsilcileri ile tur operatörleri yetkilileri katılmış.
Dünyanın pek çok noktasına kruvaze turları organize eden acente temsilcilerinin panelde, “Gemlik Bursa’nın turizmde dünyaya açılan bir kapısı olabilir” şeklindeki açıklamaları gerçekten de heyecan verici.
Kurvaziyer gemileri, içinde bin, bin beş yüz yolcu taşıyan deniz araçlarıdır.
Bunlardan birinin Gemlik’e geldiğini düşünüp her biri 1 litre zeytinyağı veya 1 kilogram zeytin alsa, hem Gemlik’i dünyaya tanıtır, hem de Gemlik ekonomisine önemli gelir sağlar.
Meseleye sadece Gemlik açısından değil, İznik ve Orhangazi hatta Bursa’ya yolcular turlarla taşınabilir.
İznik’in Hıristiyanlığın önemli kentlerinden biri olduğunu düşünürsek Gemlik’e gelecek turistlerin görmek isteyecekleri öncelikli bir yer olacaktır.
Kurvaziyer gemileri ile yılda 123 milyon yolcu taşındığını, yüksek gelir getiren bir turizm sektörü olduğu vurgulanan panelde konuşan tur operatörleri, bunun başarılması halinde Gemlik’in çok önemli bir noktaya gelebileceğini söylemişler.
Olmayacak bir şey değil.
Ancak işin altyapısı için küçük bir yüzen şehri anımsatan gemilerin rahatlıkla yanaşabilecekleri liman yapılmalıdır.

Gürsu’da değişim ve gelişim hissediliyor

Her gidişimizde değişim ve gelişimi fark ettiğimiz Gürsu’da aynı minvalde nüfus artışının da olduğunu söyleyebiliriz. 
Belediye Başkanı Mustafa Işık, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği mahalle muhtarlarına bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken de öneri ve taleplerini dinlemiş.
Bu demek oluyor ki, ilçenin gelişimi ortak akılla oluyormuş.

Uyarı işe yarayacak mı?

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, cadde ve sokakların kirletilmesine müsaade edilmeyeceği uyarısı yapmış.
Belediyenin ilçe genelini kapsayan emir ve yasaklarını belirleyen Zabıta Yönetmeliği 54. Maddesi’nde “Her ne sebeple olursa olsun, cadde ve sokaklar kirletilemez” denildiği hatırlatılan uyarıya uymayanlara cezai müeyyide uygulanacağı açıklaması bakalım ne kadar etkili olacak göreceğiz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.