Hava Durumu

Gemlik,Orhangazi,İznik’in liste sitemine Birkan’lı çözüm

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2015 07:18
Aslında aynı durum CHP ve MHP için de geçerli.
Her ne kadar AK Parti’nin Gemlik, Orhangazi ve İznik’i kapsayan Körfez Bölgesi’nden bir isme listede yer vermemesine bu üç ilçeden tepkiler gelmişti.
İl Başkanı Cemalettin Torun da tepkilere hamlesinde gecikmedi.
Dün bu üç ilçe belediye başkanını arayan Başkan Torun, listeye sekizinci sıradan giren Zekeriya Birkan’ın Körfez Bölgesi’nden sorumlu vekil olarak görevlendirildiğini bildirdi.
Zekeriya Birkan’a bu görevin tebliğ edilmesinin en önemli gerekçesi Trabzonlu olmasıdır…
Zira Gemlik ve Orhangazi ilçe nüfus çoğunluğunu Karadeniz Bölgesi’nden yurttaşlar oluşturuyor.
Dolayısıyla Birkan’ın da bu bölgeyi temsil etmekle görevlendirilmesiyle bir nevi denge kurulmak istenmiş.
Sonuç itibarıyla kentimizin bu üç önemli ilçesini temsil edebilecek AK Parti’nin listesinin içinde Zekeriya Birkan ismi en uygunudur.
Avukat olması nedeniyle sıkça bu ilçelere gidip gelen ve aynı zamanda da yakın akrabalarının çoğunlukta burada yaşıyor olması bölgenin sorun ve çözümleri noktasında pozitif etki oluşturacağı kanısındayım.
Körfez Bölgesi olarak adlandırılan Gemlik, Orhangazi ve İznik ilçeleri içinde tepki gören önemli eksiklik böylece giderilmiş oldu. 

MUSTAFA ESGİN NEDEN ES GEÇİLDİ…

Şu bir gerçek ki, AK Parti’nin milletvekili listesinde Mustafa Esgin’in yer almaması en çok konuşulan konu olmuştur.
Çünkü Bursa kamuoyunda karşılığı olan bir isimdir Dr. Mustafa Esgin.
CHP açısından da baktığımızda benzer durum Necati Şahin içindir...
Bursalılar’ın yakından tanıdığı iki ismin de liste dışında kalması sürpriz olmuştur.
Meseleye Mustafa Esgin açısından ele alacak olursak listeye girmesi kesin gözüyle bakılırken peki ne oldu da listenin dışına itildi…
Halbuki mübadele göçmeni ailenin çocuğu olmasıyla Rumelilik vasfını ortaya koyan, teşkilat temayüllerinden ve kamuoyu ile STK yoklamalarından açık ara önde çıkması, sosyal, siyasal demokratik yapılarda karşılığı olan, görev aldığı pek çok sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Bursa Sağlık Turizmi ile Türkiye’de farkındalık oluşturmuş, iş dünyasınca tanınan girişimci kimliğiyle BTSO’da ikinci isim olmuş, kimsenin aday olmaya cesaret gösteremediği Nilüfer Belediye Başkanlığı’na aday olarak dik duruş sergilemiş olması, tüm belediye, ilçe ve teşkilat başkanlarınca tanınıp bilinen olması, toplum arasında ciddi bir sempatisi olan isimdir Mustafa Esgin.
Bir taşta beş kuş vurulabilecek olması insana ‘daha ne olsun ki’ dedirten son derece donanımlı kişilik olan Mustafa Esgin’in es geçilmesi şunu göstermektedir.
AK Parti listesinin hazırlanmasında Bursa’nın dengelerini gözetmeyip Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tanıdığı ve güvendiği isimler üzerinde tercih yapılmıştır.
Buna İl Başkanı Cemalettin Torun da etki yapmasıyla ortaya bu sonuç çıkmıştır.
Zannediyorum ki, siyasette bir yıl içinde yaşadıklarıyla at koşturup baht kazanan hem Dr. Mustafa Esgin’e hem de Necati Şahin’e ders olacaktır.
­­­
BAL GİBİ İTHAL ADAY

AK Parti listesine üçüncü sıradan giren Cemalettin Kani Torun, kendisinin ithal aday olarak lanse edilmesini kabul etmediğini belirtmiş.
Dün bu sorunun cevabını kent siyasetinde etkili olan bazı isimlere sordum.
Yanıt Torun’un Başbakan tarafından listeye konulmuş olmasının siyaseten bir deyim olan ithal aday olduğunu belirtiyor.
Bu gocunacak ya da rahatsızlık duyulacak bir durum değil.
Nitekim de, Cemalettin Kani Torun’un Bursa ile bağlantısı geçmişte kısa süreliğine olduysa da bu onun listeye girmesi ya da girmemesiyle ilintili değildir.
İthal aday deyişi, 20 Şubat öncesine kadar parti teşkilatının tanımadığı gibi Bursalılar’ın kendisi hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir ismin listeye girmesi ithal değil de nedir?
Vurgulamak istediğimiz, geçmişte benzer durumların yaşandığı ve Bursalılar’ın ithal aday isimlerden ağzı yandığı için dolayısıyla yoğurdu üfleyerek yemek istemesindendir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.