Hava Durumu

Gemlik’te anlamlı olduğu kadar özel bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2016 23:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 23:39
Gemlik, geçtiğimiz hafta bir güne sığdırılmış önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.
Gemlik Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Kent Konseyi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Gemlik Esnaf Sanatkarlar Odası’nın birlikte düzenlediği “Teröre ve Madde Bağımlılığına Karşı Bütün Eller Kenetlensin” organizasyonu ilçe halkı tarafından ilgi gördü.
İlk olarak Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde Terör ve Madde Bağımlılığı konusunda panel düzenlendi.
Panele Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Coşkun Çorapcı, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki ile panelistler ve öğrenciler katıldı. 
Panelde madde bağımlılığına karşı alınan önlemler ile gençlere yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı.
Hatırlanacağı gibi Gemlik, son zamanlarda gençler arasında uyuşturucu kullanımına bağlı olarak cinayet ve benzeri pek çok üzücü olaylara maruz kalmıştı.
Zaten organizasyonun amacı da ilçe gençliğini uyuşturucu maddenin bazen telafisi dahi mümkün olamayacak zararlarına karşı bilgilendirmekti.
Sadece gençler değil aynı zamanda ailelerin de bilgilendirilerek farkındalık yaratılmaya çalışıldı.
Organizasyonun ikinci bölümünde Galatasaray-Bursaspor veteran futbol takımlarının ilçe stadındaki karşılaşmasına Gemlikliler büyük ilgi gösterdi.
Karşılaşma öncesi öğrencilerin stadın ortasına el ele kenetlenerek, yaptıkları kalp figürü görülmeye değerdi.
Velhasıl, Gemlik terör ve madde bağımlılığına karşı kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğu bu organizasyonla kenetlendiğini göstermiştir.
Şimdi ise önemli olan organizasyonun amacına ilişkin iddialı olduğu kadar anlamlı bu beraberliğin sürdürülmesidir.

İznik’in çöpleri İnegöl’e

Çevre ve sağlıkla ilgili çalışmalardan biri olan katı atıkların depolanması işlemleri Büyükşehir Yasası’yla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, İznik’in katı atıklarını Elbeyli Mahallesi’nde oluşturulacak alanda toplayıp daha sonra bunları konvenyör bant sistemiyle     İnegöl katı atık istasyonuna nakledecek.
Bu sayede daha önce 10 araçla taşınan çöp atıkları bir araçla taşınmış olacak.

Terör Gürsu’da da lanetlendi

Bursa’ da yaşanan terör saldırısı Gürsu’da da yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi.
Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Kardeşlik Platformu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan basın açıklamasında, Ulucami yanında gerçekleşen saldırı ve terör lanetlendi.
Gürsu Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında birlik ve kardeşliğin vurgulandığı dövizler dikkat çekiciydi.

Ağaç yaşken eğilirmiş

Atık pil, bitkisel yağ ve ambalaj atıklarının toplanmasından cam şişelerin ayrıştırılmasına kadar pek çok geri dönüşüm projesine imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi öncülüğünde okullarda düzenlenen seminerlerle öğrenciler bilinçlendiriliyor.
Ağaç yaşken eğilirmiş atasözüne atıfta bulunularak gerçekleştirilen eğitimlerde bugüne kadar 21 okulda toplam bin 300 öğrenciye çevre ve geri dönüşümün önemi anlatılmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.