Hava Durumu

Gemlik'te düşen CHP Mudanya'da da düşer mi?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 08:33

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, başına gelecekleri hissetmiş olacak ki, önceden aldığı istifa dilekçelerini işleme koyduğu dört meclis üyesinden üçünün mahkeme kararıyla geri dönüşü, CHP yönetimindeki Mudanya Belediyesi'nde tüm dengeleri değiştirdi.

Kısacası meclis üyesi sayısı anlamında CHP 12 sandalyeyle azınlığa düşerken AK Parti 8, MHP 3 ve 3 de bağımsızlarla 14 ismin oluşturduğu muhalefet, söz sahibi konuma geldi.

Başkan Türkyılmaz'ın geçmişte Gemlik Belediyesi'nde yaşananların Mudanya'da tekrarlanmaması amaçlı hamlesi geri tepince hem partisini hem de kendisini zora soktu.

Böylece istediklerinde kendisini koltuğundan edebilecek imkanı muhalefete veren Başkan Türkyılmaz, böylece herşeyi göze almış demektir.
Peki ya grup kararlarına uymayıp disiplin suçu işleyen partisinin dört meclis üyesi Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar için istifa ve ihraç kozu yerine CHP ne yapabilirdi?

CHP, bu özeleştiriyi yapmakta geç kalmıştır.

Şimdi Mudanya'da muhalefetin oluşturduğu çoğunluğun bundan sonra ne şekilde hareket edeceği merak ediliyor.

Biz de bu soruyu AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Kadir Kahraman'a sorduk.

Gemlik'te yaşananların benzerinin Mudanya'da yaşanacağı evhamına kapılan CHP'nin bu konudaki garantörü AK Parti'nin olacağını ancak bazı şartlarının olduğunun altını çizen Kahraman şunları söyledi:
"Yaptığımız işler, aldığımız kararlar, attığımız imzalar hukuk ve ahlakla çelişmediği sürece AK Parti olarak Başkan Türkyılmaz'ın 2019 seçimlerine kadar o koltukta oturacak olmasının garantörü biz olacağız. Çünkü Mudanya halkı bize muhalefet görevini vermiştir. Yanlış kararlara karşı çıkabileceğimiz gibi rantabl olmayan yatırımlara müsaade etmeyip ilçe halkının menfaatini korumayı sürdüreceğiz"

Kahraman'ın bu siyasi söylemleri eminim ki, CHP'lileri bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

Elbette MHP ve bağımsızların meclisteki tutumunun da ne şekilde olacağı pekala önem arz etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.