Hava Durumu

Gemlik’teki bu tehlikeyi neden görmüyorsunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2016 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 07:18
Geçenlerde Gemlik yine felaketin eşiğinden döndü.
Gemlik Gübre AŞ’de meydana gelen amonyak sızıntısı, gübre üretiminde kullanılan saf amonyak olsaydı facia kaçınılmazdı.
Yıllardır gerek akademik odalar, gerek üniversite, gerekse Gemlik’te bulunan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, ilçede faaliyet gösteren yanıcı, yakıcı ve patlayıcı madde stoklayan firmalarla ilgili endişelerini dile getirmekteler.
Bu haklı endişeler ilçe halkı tarafından da kabul ve destek görmekte.
Gemlik’te herkesin korkulu rüyası haline gelen ve bu konuda önlem alıcı somut gelişmeler beklenirken, korkuyu destekleyen, faciaya davetiye çıkaran olaylar ardı ardına yaşanmakta.
Hatırlanacağı gibi geçen yaz aynı firmada Gemlik’in yüreğini ağzına getiren patlama meydana gelmişti, şimdi de kimyasal sızıntı.
Hassas olduğu kadar önemli olan bu konu üzerine CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yaptığı açıklamada şayet Gemlik Belediyesi gereğini yapmazsa daha da tehlikeli bir durumun ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek şu önemli uyarılarda bulunmuş.
“İlgili firmaya, insana ve doğaya saygılarından emin olarak sesleniyoruz. Lütfen kapasite artırımına ilişkin düşüncelerinizden vazgeçin. Lütfen limanlarınıza bu yanıcı yakıcı patlayıcı malzemeleri getiren gemileri yanaştırma gayretinden vazgeçin. 
Lütfen insanın ve doğanın kazanacağınız paradan daha önemli olduğuna ilişkin görüşlerinizi bu söylediklerimizi yaparak somut adımlara dönüştürün. Lütfen, bu şehrin sizlere yarattığı kaynakları bu şehrin insanlarını riske atarak değil onların huzur içinde yaşamasını sağlayacak yatırımlara yönelerek değerlendirin. Lütfen, çocuklarımızın büyüyebilmelerine olanak sağlayın”
İlçeyi yönetenlere seslenmek istiyorum...
Gemlik’i turizm kenti mi, yoksa insanların korku ve endişe içinde üzerinde yaşadığı pimi çekilmiş bomba misali tehlike kenti mi yapmak istiyorsunuz, lütfen artık buna karar verin.

“Mudanya’da mucize yarattık”

Mudanya Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda görüşülen 2015 yılı faaliyet raporu AK Parti ve MHP’nin ret oylarına karşın CHP’nin kabul oylarıyla onaylandı.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sevgi ile ve gönülden işler yaparak kısıtlı imkanlara rağmen iki yıl içinde mucize yarattıklarını söylemiş.
Ayrıca, 30 milyon TL olan borcu yarıya düşürdüklerini de vurgulayarak, “İtibarsızlaşmış belediyeye itibar kazandırdık” ifadelerini kullanmış.

Evliya Çelebi yolunda İnegöl molası

Ülkemizdeki 17 ayrı yürüyüş rotasının oluşumu, bakımı, korunması ve tanıtımından sorumlu olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle kurulan Kültür Rotaları Derneği (KRD), Avrupa’daki büyük yürüyüş ağını Türkiye’ye getirme çalışmasına İnegöl’den başladı.
KRD yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek ilçede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.