Hava Durumu

Gemlik ve Orhangazi’deki arsalar halkın oldu…

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 07:59
Konumu itibarıyla ülkemizde önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Marmarabirlik’in, son yıllarda pek çok açıdan kente katkı koyduklarına tanık olurken de seviniyoruz.
Her ne kadar zeytin üretici ve tüketicilerine hitap eden bir birlik olmasına rağmen Bursa’ya dair hizmetleriyle de dikkat çekiyorlar.
Bugünkü yazımda 6 bin ortaklı Marmarabirlik’in iki ayrı ilçemizde eğitime yaptığı katkıdan söz etmek istedim size.
Marmarabirlik, Gemlik’te 7 bin 500, Orhangazi’de 16 bin metrekarelik ilçe merkezlerindeki çok değerli iki arsanın birini okul diğerini yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine kazandırılmasını sağlamıştır.
Elbette ki, böylesi bir güzelliğin karşılığında Marmarabirlik ve üretici ortakları mağdur edilmemeliydi...
Söz konusu arsaların değerleri karşılığında takas yöntemiyle Büyükşehir Belediyesi’nce imara açılan bir bölgeden ve Gemlik Serbest Bölgesi’nden yer verilmek suretiyle konu taraflar arasında çözüme kavuşturulmuş.
Belediyeye devri yapılan Gemlik’teki arsaya 24 derslikli okulun hayırsever ya da devlet bütçesiyle inşaatına başlanıp, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.
Orhangazi’de ise kent meydanı ve yeşil alan olarak planlanan arsanın yıllardır akıbetinin ne olacağı tartışmaları da böylelikle mutlu bir sonla bitmiş oldu.
Şunu da özellikle belirtmek istiyorum.
İki ilçemizdeki arsaların öyle ya da böyle bir şekilde kamunun hizmetine sunulmasında belediye ile Marmarabirlik arasında Milletvekili İsmail Aydın’ın girişimleri önemli rol oynamıştır. 

İnegöl’e başbakan geliyor

Yapımı tamamlanan yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin açılışını yapmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu İnegöl’e gelecek.
Müjdeyi;
Hayırsever vatandaşın yaptırdığı eğitim kurumunun açılışını yapmak üzere hafta sonu İnegöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.
65 bin metrekare alana yapılan beş yıldızlı otel konforundaki 300 yataklı akıllı hastane unvanına sahip sağlık kurumu sadece İnegöl’e değil çevresine de hizmet verecek.
İnegöl Devlet Hastanesi, 7 ya da 8 Kasım’da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açılacak.
Başbakanı İnegöl’de ağırlayacak olan AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı, bu fırsatı iyi değerlendirmek adına şimdiden hummalı bir hazırlık içine girmiş durumda.

Herkeste bir telaştır gidiyor

Türksat 4A uydusuna geçişler nedeniyle TV frekansları değişti ya…
Pek çok kişi TV frekanslarını kendileri ayarlayamayınca elektronik tamircilerine akın etti.
Dükkanlarda yüzlerce cihazın birikmesi elektronikçileri maddi anlamda sevindirirken işlemlerin de süresini uzattı. 
Hal böyle olunca, ayarlanmak üzere bıraktıkları dekoderlerini ancak iki gün sonra teslim alabileceklerinin söylenmesi, çok kişiyi hafta sonu TV izlemekten mahrum bıraktı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.