Hava Durumu

Gemlikliler fakültelerine sahip çıkıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2015 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 08:56
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulları Yerleşkesi’ndeki  Hukuk Fakültesi’nin Görükle Kampusu’na taşınacağını açıklaması ilçede tepkiye neden oldu.
Başta siyasi parti başkanlarıyla başlayan tepkiler oda, dernek gibi tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar genişledi.
Hatta Gemlik Sivil İnisiyatif Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün ziyaret ettiği Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası önünde açıklama yapmak istedi.
Polisin buna izin vermemesi üzerine Gemlik’e dönen grup açıklamalarını burada yaparak Hukuk Fakültesi’nin ilçeden taşınmasına izin vermeyeceklerini açıkladılar.
Rektör Hoca,UÜ Hukuk Fakültesi’ni tercih eden öğrencilerin şehre geldiklerinde eğitim kurumunun Görükle Kampusu’nda değil de Gemlik’te olması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayıp ikinci dönem adeta kaçar gibi başka üniversitelere geçiş yaptıklarını, iki hocanın da bu sebeple üniversiteden ayrıldığını belirtiyor.
Ayrıca bu durumun Uludağ Üniversitesi’nin eğitim sıralamasındaki yerini aşağılara çektiği belirtiliyor..
Yıllarca Sunğipek adıyla hizmet veren fabrikanın kapatılmasının ardından 2002’de Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla 293 dönüm arazinin Uludağ Üniversitesi’ne tahsis ve devri gerçekleşmiştir.
Daha sonra Asım Kocabıyık Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, meslek yüksek okulu ve Hukuk Fakültesi binalarının yapımını üstlenmesi üzerine Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun kararıyla ismi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi     olmuştur.
Arazinin Uludağ Üniversitesi’ne tahsisi istenirken, vakti zamanında Uludağ Üniversitesi’nin de onayı alınmış olan Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’e     açılması ve de bu binanın başka maksatla kullanılamayacağı şartının protokol altına alınmasıyla ilçe halkı arazinin tahsisine onay vermiştir.
Şimdi ortada böyle bir gerçek varken, Hukuk Fakültesi’nin Görükle kampusuna taşınmasının istenmesi Gemlik halkına yapılan haksızlık olacaktır.

Bir günlük alışveriş şenliği

Karacabey Belediyesi ve Ticaret Borsası’nca iş hayatındaki kadınları bir araya getiren Kadın Girişimciler Kurulu, 1. Yeni Yıl Alışveriş Şenliği düzenliyor.
İlçe Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Pınar Kuzu, etkinliğin bayanların el emeklerini ilçe halkına sergilemelerini ve bunun karşılığında da kazanç sağlamalarına yardımcı olmayı istediklerini söylüyor.Bugün sabah saatlerinde başlayıp akşam son bulacak bir gün süreli 1. Yeni Yıl Alışveriş Şenliği Belediye Atatürk Kent Meydanı Kültür Evi’nde gerçekleşecek.

Bu da Karadeniz festivali

MKP Karadenizliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Adnan Menderes Kent Meydanı’nda düzenlenen festivale vatandaşların ilgisi bir hayli yoğunmuş.Festivalde Karadeniz yöresine özgü ürünlerin sergilendiğini belirten Dernek Başkanı Tamer Aydemir, pazar günü tüm yurtta geleneksel hale gelen hamsi şöleniyle festivalin tamamlanacağını söyleyerek herkesi hamsi yemeğe davet ediyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.