Hava Durumu

Gemlikliler ölüm korkusuyla yaşamak istemiyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2016 06:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 06:42
Bursa’da kentsel dönüşüm önceliğine en fazla ihtiyaç duyulan ilçemiz tartışmasız Gemlik’tir.
Çünkü Gemlik, 1. derece deprem riski olan yerleşim bölgesidir.
Bu durum bilimsel açıdan defalarca açıklanmasına rağmen umursamazlık nereye kadar dedirtiyor insana.
İllaki başımıza bir musibet gelecek ki önlem alalım.
Gemlik Belediyesi’nin bilim adamlarının bu konudaki uyarılarını dikkate alıp zemini riskli olan şehir merkezini sağlam ve risksiz bölgelere taşıyabilmek için TBMM’ye yaptığı yasa değişikliği teklifi bir türlü neticelenmedi.
Halbuki bilim adamları bir deprem olduğunda en büyük can kaybının Gemlik’te yaşanabileceğini söylüyor.
Ortada böylesine ölüm tehlikesi riski varken parlamentoda şehrimizi temsil eden 18 milletvekilinin acaba bundan daha önemli işi ne olabilir diye doğrusu merak ediyorum.
Bunları niçin hatırlattığıma gelecek olursak.
Şöyle ki; Gemlik Belediyesi’nin ilçe halkını deprem korkusuyla yaşamaktan kurtaracak toplu konut projesi üç aşamadan oluşuyor.
Birinci ve en önemli aşaması, ilçenin üst kısımlarında risksiz olduğu tespit edilen 300 hektarlık alana 8 bin adet toplu konut yapılmasının önünü açacak özel bir yasanın TBMM’den çıkarılması talebi.
İkincisi, yasanın çıkması ve de konutların yapılmasıyla ilçe merkezindeki mevcut çürük ve riskli zemindeki yapıların yeni konutlarla takasının sağlanması.
Üçüncüsü de vatandaşların yeni konutlarına taşınmasıyla boşalan eski yapıların yıkılıp ovanın yeşil alana dönüştürülmesi.
Hayali bile insana yaşama sevinci veren projenin gerçeğe dönüşmesi için Gemlik’e özel yasanın bir an önce çıkması temennimizdir.

İlk teraviyi Barutçu kıldırdı


Gemlik Belediyesi’nin eski hizmet binasının yıkımı da yerine cami yapımı da muhalefet partililerince hep konu olmuştu.
Merhum işadamı Asım Kocabıyık adına yaptırılan cami inşaatı bitmemiş olmasına rağmen vatandaşların isteğiyle ramazan ayının ilk teravi namazı, imamlığını AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ercan Barutçu’nun yapmasıyla burada kılınmış.

İznik Gölü için buluştular


Geçtiğimiz hafta İznik Gölü’nün geleceği adına önemli bir toplantı yapıldı.
Valiliğin önderliğinde İznik ve Orhangazi belediye başkanları, kaymakamları, ticaret sanayi ve ziraat odaları temsilcilerinin katılımıyla “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar” adlı çalıştay yapıldı.
Dört oturumlu çalıştayda gölün geleceği, bölgeye yapılacak yatırımlar, ekoturizmin önemi gibi konular tartışıldı.

Ramazana özel yarışma


İnegöl Belediyesi, ramazan ayının güzelliklerini ilçe halkına ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle fotoğraf yarışması düzenlemiş.
Vatandaşların yaşadıkları şehre farklı pencereden bakmalarını sağlayacak, “İnegöl’de Şehir ve Ramazan” konulu fotoğraf yarışmasında ortaya çıkacak fotoğraflar daha sonra sergilenecek.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.