Hava Durumu

Gençlik Merkezi, Gemlik'e yapılan en önemli yatırımdır

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2016 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 04:44

Gençliğine sahip çıkmayan toplumların zaman içinde ne duruma düştüklerini görüyoruz.
Hele ki son yıllarda gençlerimize musallat olan uyuşturucu ve madde bağımlılığının önüne geçilebilmesi toplumsal bir sorumluluk görevimizdir.
Hatta en önemlisi de diyebiliriz.
Bu yüzden geleceğimizin teminatı gençlerimizin kötü çevre ve alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ortamlarda yetişmesini sağlamak için Gençlik Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri adıyla yurt genelinde başlattığı çalışmayı daha da geliştirerek sürdürüyor.
Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için şu sıralar adını sıkça duymaya başladığımız gençlik merkezleri kurulmaya başlandı.
Kentimizde de Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü koordinatörlüğünde İnegöl, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi'de gençlik merkezleri faaliyete geçirildi.
Dezavantajlı bölgelere öncelik tanındığı proje kapsamında son olarak da Gemlik'e yaptırılan gençlik merkezinin kısa bir süre sonra açılışı yapılacak.
Gemlik Belediyesi'nde tahsis edilen Sosyal Yaşam Merkezi'nin karşısındaki arsada bir yıl önce inşaatına başlanan ve iki kattan oluşan gençlik merkezi, bundan böyle ilçe gençliğine hizmet edecek.
Gençler merkezlerinin amacı, 14-29 yaş aralığındaki gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaların yürütülmesidir.
Bakanlıkça görevlendirilen gençlik lideri adı verilen uzman eğitmenlerce her branşta eğitim verilen gençlik merkezlerinin 2017 yılında 
diğer ilçelerimizde de açılması planlanıyor olması önemlidir.
Bu konuda  belediye başkanlarının talep ve istekleri merkezin kurulmasını hızlandıracaktır.

Bisiklete binecek yolumuz mu var?

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gönderilen bisikletler dağıtılmış.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı nesiller için bol hareket eden çocuklara, gençlere ve erişkinlere ihtiyaç olduğunu söylemiş.
Sayın Müdürüm iyi güzel, hoş da, şehir trafiğinde araçlara yol yetmiyor ki bisikleti nerede kullanacak vatandaş?

Sevgilerini ilmek ilmek ördüler

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi, "Sevgimizi ilmek ilmek örüyoruz" adını verdikleri kampanya kapsamında ördükleri 6 koli atkı ve bereler ile 150 adet çorap ve eldiveni Ağrı ve Ardahan'da köy okullarında öğrenim gören çocuklara göndermiş.
Berelerin içine de sevgi notları yazan dernek üyelerini bu küçük ama anlamlı yardım girişimlerinden ötürü kutluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.