Hava Durumu

Gürsu'da dönüşüm önce zihinlerde olacak

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2017 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2017 07:42

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa'nın nüfus artışı en fazla olan ilçesinin Gürsu olduğunu belirtiyor.
Bunun başlıca sebebi, 10 yıl önce referandumla Yıldırım'dan alınıp Gürsu sınırlarına dahil edilen Yenidoğan Mahallesi'nin aldığı göç.
Özellikle doğu illerinden vatandaşların göç ederken alışkanlıklarını da beraberinde getirmesi kent yaşamında ciddi sıkıntılara neden oluyor.
Bu durumun ortadan kaldırılması için merhum belediye başkanı Cüneyt Yıldız'ın başlatıp önemli bir aşamaya getirdiği Yenidoğan Mahallesi'ndeki değişim hareketini devralan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da tamamlama çabası içinde.
İlçenin uydudan çekilmiş fotoğrafını masasının üzerini kaplayacak şekilde koyan Başkan Işık'ın gayesi, her fırsatta bu fotoğraf üzerinden çalışmalar yaparak ve bir an önce çözüm üreterek hayata geçirmek olduğunu belirtiyor.
Çünkü bunun sadece Gürsu'nun değil Bursa'nın sorunu olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, bölgenin kaçak yapılardan oluştuğunu dolayısıyla çözüm önceliğinin burada yaşayan insanların zihinlerinde değişimin oluşması için sık sık bir araya geldiklerini belirtiyor.
Gerçekten de zor bir iş.
Dediğimiz gibi göç yoluyla köyden şehre gelen kişilerin oradaki yaşam tarzlarını burada da sürdürmek istemesi sorunun başlıca nedeni olarak ortaya çıkmaktadır.
Aslında böyle davranmayı sürdürerek çağdaş yaşamın gerisinde kalırken de çevresinde oluşturdukları olumsuzlukları kabul etmedikleri gibi belediyenin uzlaşı sağlayarak yapmak istediği kentsel dönüşüm çabalarının uzamasına neden oluyorlar.

Yenişehir'den Hakkari'ye gönül köprüsü kurdular

AK Parti Yenişehir Kadın Kolları'nın bir süre önce başlattıkları yardım kampanyası amacına ulaşırken, siyasi partilerin aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak için bir araç olduğunu göstermiştir.
Partili bayanlar ördükleri atkı, şapka, hırka, yelek ve kazak gibi kışlık giysileri Hakkari Yüksekova'daki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdiler.
"İstedik ki, Yenişehir'den Hakkari'ye gönül köprüsü kurulsun" diyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Şahin, bundan sonra da benzer çalışmalar yaparak destek olmayı sürdüreceklerini belirtmiş.

Projelerine Ankara'da destek aradı

Hafta içinde Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ile Ankara'ya giden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yıl içinde hayata geçirmeyi planladığı projelerine hem finans hem de destek aramış.
Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu, Müfit Aydın, Metin Külünk, Hasan Turan ile Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör'ü ziyaret eden Kaymakam Bey ve başkanın başkentte aradığı desteği bulup bulmadığı zaman içinde belli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.