Hava Durumu

Gürsu’da hayat devam ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 07:36
Dün bir kez daha Gürsu’daydık.İlçede hala Cüneyt Yıldız’ın vefatının sessizliği hissediliyordu.
Gürsu’da oluşumuzun sebebi, hayatın her şeye rağmen bir şekilde devam etmek zorunda olduğuna tanık olmak içindi…
Çünkü, Cüneyt Yıldız’ın vefatından sonra belediye hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için belediye meclis üyeleri arasından Gürsu Belediyesi yeni başkanını seçmesi gerekiyordu.
Öyle de oldu…
Tek gündem maddesiyle toplanan AK Parti 18, MHP 6 ve CHP 1 olmak üzere toplam 25 meclis üyesi yeni başkanlarını seçmek için bir araya geldi.

Belediye meclis salonunda yapılan seçim öncesi aday olduğunu belirten MHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İsmail Şenol, grubu adına konuşmak için ilk sözü alan isim oldu.
Konuşmasına adaylıktan çekildiğini ifade ederek başlayan Şenol şunları söyledi:
“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunurken şehit olan hem çocukluk arkadaşımız hem de başkanımızın projelerini hayata geçirmek adına sorumluluğumuz iki kat daha artmıştır. İşte bu emanete MHP grubu olarak saygı gösterip oy kullanmıyoruz”
Ardından söz alan CHP’nin meclisteki tek temsilcisi Şevki Yiğit, AK Parti meclisinin geçmişteki çalışmalarını eleştiren konuşmasını biraz da sesini yükselterek yapınca diğer üyelerden tepki aldı.
Konuşmasını eleştirilerini sürdürerek tamamlayan Yiğit de, MHP grubu gibi oylamaya katılmayıp salonu terk etti.
Böylece AK Partili meclis üyeleri arasında yapılan seçimde aday gösterilen meclis üyesi Mustafa Işık, 18 oyun 16’sını alırken iki oy da geçersiz sayıldı.
Bu sonuç Mustafa Işık’ı Gürsu’nun yeni belediye başkanı yapmaya yetmiyor, dolayısıyla bir oy eksik kalıyordu.
Bunun böyle olduğu bir süre sonra anlaşılınca meclis yeniden toplanarak oy kullanma işlemi tekrarlandı.
İkinci oturumda bu kez Mustafa Işık 18 oyun tamamını alarak bir sonraki yerel seçimlere kadar Gürsu’nun yeni belediye başkanı olmuş oldu.

YILDIZ'A YAKIŞAN OLMALIYDI

Seçimin yapılacağı meclis salonuna girdiğimizde Hz. Muhammed’in eşi Fatma’ya hitaben söylediği şu söz yer alıyordu:
“Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun, sen ona hizmetçi ol ki o sana köle olsun” sözünün altında Cüneyt Yıldız’ın imzası vardı.
Burası aynı zamanda nikah salonu olarak da kullanıldığı için rahmetlinin, burada nikahları kıyılan çiftlere öğüt olması için yazıyı buraya astırdığını sonradan öğreniyoruz.

Acı henüz o kadar tazeydi ki meclis salonunda gözyaşları akıyor, grup sözcüleri konuşurken boğazları düğümleniyordu.
Bence, dün Cüneyt Başkan’ın emanetini üstlenecek ismin arkasında muhalefet partili yedi meclis üyesi de durarak oy kullanmalıydı.
Nasıl olsa AK Parti’nin meclis üye sayısı başkanı seçecek 3’te 2’lik salt çoğunluğu sağlayabilecek çoğunluktaydı.
İşte o zaman şu ortaya çıkacaktı.
Gürsu’dan ‘Yıldız’ kayarken de uğruna can verdiği ilçesinin menfaatlerini koruyup kollayacak isim üzerinde birliktelik sağlanmış olacaktı.
Belki de tek arzusu buydu…

İKİ FİRE USUL HATASIYMIŞ

Dün sabah saatlerinde AK Parti grubu, ilçeye gelen İl Başkanı Cemalettin Torun’un başkanlığında toplanmasının amacı, bir gün önce Mustafa Işık’ın adaylığı konusunda mutabakata varılmasına rağmen herhangi bir aksilik yaşanmaması için uyarı niteliğindeydi.
Buna rağmen 18 isimden oluşan AK Parti meclis üyeleri seçimin ilk oturumunda iki fire verince Işık’ın başkan seçilebilmesi için salt çoğunluğu oluşturacak 17 oy çıkmadı.
Bu durumun şaşkınlığı yaşanırken 16 oyun başkanlık için yetmediğinin fark edilmesi üzerine iki firenin nasıl oluştuğu anlaşıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Mustafa Işık ismi üzerinde grup kararı alınmasına rağmen ilk oturumda iki üyenin oy pusulasında adayın isminin yanındaki kutuya kalemle paraf atmadığından boş oy sayılmasına nedenin usul hatasından kaynaklandığını söyledi.
Sonrasında ise yapılan ikinci oturumda 18 oyun tamamı Mustafa Işık’a çıkmasıyla birlikte yanlış da böylece düzetilmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.