Hava Durumu

Gürsu kongresinde ortaya çıkan gerçekler

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2015 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 07:11
CHP’de 40 gün sürecek 17 ilçeyi kapsayan olağan ilçe kongreleri dün Gürsu ile başladı.
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde umduğunu bulamayan CHP, kurultaya gidilecek yolu açan ve geçtiğimiz hafta tamamlanan delege seçimlerinin ardından şimdi de ilçe seçimleriyle gündemde.
Bunun için dün gerçekleşen CHP Gürsu Olağan Kongresi, hem yerel de hem de biri erken seçim toplam üç seçimde de umduğunu bulamayan CHP Bursa İl Başkanlığı’nın yeni stratejisini belirlemesi açısından önemliydi.
Cavit Kaya, partisinin 91 delegesinden kongreye katılan 75 ismin oyunu alarak ikinci kez CHP İlçe Başkanı seçildiği kongrede CHP’nin 5 milletvekilinin dışında neredeyse herkes oradaydı.
Eski vekiller Turhan Tayan, İlhan Demiröz, kongrenin divan başkanlığını yapan İl Başkanı Zafer Yıldız, eski il başkanları Metin Çelik, Gürhan Akdoğan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe başkanları, kadın kolları yöneticileri kongreye katıldı.
Kongreye dair öne çıkan ayrıntı ise İl Başkanı Yıldız’ın, seçim sonuçlarına yönelik yaptığı çağrıydı…
“Seçim sonuçlarından oluşan moral bozukluğunda partililerimiz birbirini suçlayıp eleştirmekten, karalamaktan vazgeçip birlik beraberlik içinde olmalıdır. Elbette doğruyu bulmak adına birbirimizi sorgulayalım ama bunu lütfen dışarıda değil parti içinde yapalım”
Diyen Yıldız’dan sonra konuşan Turhan Tayan ise, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde muhalefet partilerinin içine düştüğü durumu geçmiş hükümetlerden örnekler vererek tam bir siyaset uzmanı gibi özetledi.
“Kızmamız gereken 1 Kasım seçiminde AK Parti’yi tek başına iktidar yapanlar değil, 7 Haziran seçimlerinde muhalefete görev veren halkın bu istediğini yerine getirmeyen muhalefet parti liderleridir”
Diyen Tayan’ın şu sözleri de önemliydi:
“Davaya, ‘benim adamım milletvekili olsun’ düşüncesiyle önseçim için sandığa koşan partililerimiz maalesef bu şevk ve heyecanını seçimlerde gösterememiştir. Bu yüzden kimseye kızmaya hakkımız yok. Türkiye için demokrasi için kaçırdığımız treni yakalamak adına durumdan vazife çıkarıp daha çok çalışmalıyız”
Turhan Tayan’ın bu sözlerinin parti içinde ne şekilde yansıyacağını önümüzdeki ilçe ve il kongrelerinde göreceğiz.

***

Siyasi çizgisini hiç bozmayan Kaya ailesi

Kişinin bağlılığını göstermek için halk arasında kullanılan bir deyim vardır ya, “Atadan dededen geliyor” diye.
İşte CHP Gürsu İlçe Başkanlığı’na dün ikinci kez seçilme başarısını gösteren Cavit Kaya’nın CHP’liliği için söylenebilecek en uygun söz budur…
Neden mi?
Söyleyeyim.
İsminin verildiği dedesi Cavit Kaya, dönemin Cumhuriyet Halk Fırkası’nın kurucu ilk nahiye başkanı.
1936 yılında da Gürsu’da kısa bir dönemde belediye başkanlığı yapmış.
Ardından 1977-1980 arasında amcası Enver Kaya CHP Gürsu Belediye Başkanlığı yaptı.
Daha sonra da ilk dönemi Halkçı Parti’den olup ikinci döneminde ise SHP’den iki dönem babası Ferruh Kaya Gürsu Belediye Başkanlığı’nı yaptı.
Görüldüğü gibi CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya, dededen toruna üçüncü kuşak olarak Kaya ailesinin çizgisini hiç bozmadığı siyasi misyonunu üstlenen isim olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.