Hava Durumu

Halkın bundan haberi yok

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2015 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 07:07
Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın eylül ayı olağan İlçe İnsan Hakları Kurulu toplandığı şeklinde haberi görünce içeriğini sizlerle paylaşmak istedim.
Nedense tüm ilçelerimizde herkesi ilgilendiren böyle bir komisyon olduğu pek bilinmez.
Zannediyorum, çoğu ilçemizde dahi komisyonun oluşturulmadığıdır.
Halbuki, vatandaşın hak ve özgürlüklerini koruyup kollamakla sorumlu olup başkanlığını da kaymakamların yaptığı sivillerinde için de yer aldığı 15 kişilik bu komisyonun varlığından halk bilgilendirilmelidir.
Bakın komisyonun görevleri arasında neler var:
Halkla ilişkiler ve iletişim faaliyetleri, insan hakları ihlalleri araştırma, inceleme ve değerlendirme, insan hakları eğitimi ve insan hakları bilincini geliştirme, nezarethaneleri ziyaret ve denetlemek gibi…
Kurulun görevleri arasında her ay düzenli şekilde toplanıp ilçedeki insan haklarına ilişkin ihlalleri, dilekçeleri, şikayetleri ve ihbarları değerlendirip gereğini yapmaktır.

***

REKORA ÖDÜL, HİZMET

Mudanya Belediyesi, 460 gönüllüyle deniz üzerinde Barış Sembolü yaparak, Guinness Rekorlar Kitabı’na ilçenin adını yazdırmıştı.
Başkan Hayri Türkyılmaz, tarihi olaya ev sahipliği yapan Kumyaka Mahallesi’ne hizmet önceliği tanımış olacak ki, mahallenin tüm yolları elden geçirilip parke taşı döşeme çalışmalarını başlatmış.
Ödüllü mahalleye de böylesi yakışır…

***

OLTALARINIZI HAZIRLAYIN

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kentinden ibaret olduğuna yönelik çalışmaları takdir görüyor.
Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca deniz sahillerimizin öncelikli kıyılarında düzenleme çalışmaları sürerken bir yandan da amatör balıkçılar için oltacı iskeleleri yapımına başlanmış.
Gemlik’ten başlayıp Kurşunlu sahiline ilk etapta 8 oltacı iskelesi yapılacak.
Bizden söylemesi oltalarınızı şimdiden hazırlayın.

***

HİZMET BİR TIK ÖTEDE

Baş döndüren iletişim çağında hayatımızı kolaylaştırabilmenin en güzel tarafı teknolojik gelişmeleri takip edip iyi yönde kullanabilmektir.
Kent yaşamını, bilgi çağının gerektirdiği şekliyle kolaylaştırmayı amaçlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi de ‘e-belediye’ dönemini başlatmış.
Vatandaşlar belediyeye gitmeden www.mustafakemalpasa.bel.tr adresine girip, kredi kartı ile borçlarını ödeyip borç sorgulaması yapabilecek.
Siyasilerin sıkça kullandığı, “Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz” deyimi böylece “Hizmeti parmağının ucuna götürdük” şeklinde değişecek gibi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.