Hava Durumu

Hastaneyle birlikte geleceğin de temelleri atıldı

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 04:56

Bursa'nın her geçen gün daha da büyümesiyle ortaya çıkan sağlık yatırımlarındaki fiziki eksikliği devlet-hayırsever işbirliğiyle giderecek olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin dün temeli atıldı.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in, 75 milyon liralık katkısıyla, merhum babası Ali Osman Sönmez'in adını taşıyacak hastanenin temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Sönmez Ailesi'nin tüm fertleriyle dostları katıldı.
Yoğun bakım üniteleriyle 850 yatağa ulaşacak sağlık kompleksi, Onkoloji Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de kapsıyor.
Acemler'de 129 bin metrekare alana inşa edilecek Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, tamamlandığında Bursa'nın şehir merkezinde bugüne kadar yapılmış en önemli yatırımı olacak.
Hastaneye dair detayları haber sayfalarında okuyacağınız için ben o ayrıntılara girmeyip düne dair vurgulamak istediğim,
Sönmez Ailesi'nin Bursa için ne kadar değerli ve de önemli olduğudur.
Nitekim eğitim ve sağlık başta olmak üzere pek çok önemli yatırımı Bursa'ya kazandırmakla kalmayıp şehir ve ülke ekonomisine istihdam sağlarken de burada kazandığını buraya yatıran Sönmez Ailesi, aynı zamanda hayırsever yönleriyle hep örnek olmayı sürdürmüştür.
Hele ki, bu gururun babadan oğluna nasihat olarak geçmiş olması, Sönmez Ailesi'nin var olduğu sürece hayır ve hasenatlarının devam edeceği anlamına gelmektedir.
Nitekim Celal Sönmez'in konuşmasındaki şu sözleri bakın ne kadar anlamlıydı:
"Yaşantımız süresince bekçiliğini yaptığımız bu değerleri harcamam gerektiğini öğreten nineme, dedeme ve babama bu konuda beni teşvik eden eşime, çocuklarıma, ilkeleriyle öğrettikleriyle, öğretmen ve arkadaşlarıma, hayatta örnek aldığım 3 büyük şahsiyeti de şükranla yad ediyorum. Babamdan aldığım bu vasiyeti ve hasleti ben de çocuklarıma ve torunlarıma ifade ediyorum"
Sönmez Ailesi'nde bu hassasiyet devam ettiği sürece bu gurur hep sürecektir.

Torunlar dedelerinin yolunda

Temel atma töreninin ev sahipliğini yapan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, törene gelen herkesi alanın giriş bölümünde bekleyerek karşıladı.
Eşi Ümran Hanım da protokol bölümünde çocukları Cemil, Osman, Ali Cem ile gelinleri ve torunlarıyla yakından ilgilendi.
Tören sonunda yapılan temel atma kısmında ise ilk harcın atılmasında protokolle birlikte butona basanlar arasında Sönmez Ailesi'nin veliahtları yani torunlarının da yer alması, Celal Sönmez'in vasiyetinin anlaşıldığının gelecek adına kanıtı gibiydi.

Törene ilgi çok yoğundu

Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin temel atma töreni aynı zamanda Bursa'nın önemli simalarını da bir araya getirdi.
Devlet eski bakanlarından Cavit Çağlar başta olmak üzere, iş ve siyaset dünyasının yanı sıra Sönmez Ailesi'nin yakın dostları da oradaydı.
Gözlerden kaçmayan gelişme olarak dikkati çeken ise törene gelen pek çok kişinin Çağlar'a yakın ilgi gösterip kendisiyle tokalaşması oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.