Hava Durumu

HasTavuk'a Başkan Türkyılmaz tepkisi

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2017 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 09:13

Gazetemizin dünkü manşetinde Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna gündeme taşıdığı "Has Katliam" başlıklı yazısıyla çevre felaketini gözler önüne sermiştir.
Bunu yapanların bir firma olması ve de bu durumdan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün önlem almaması işin bir diğer felaket boyutudur.
Bölgede faaliyet gösteren HasTavuk firmasının Ketendere'ye bıraktığı tavuk dışkılarının deniz sahiline ulaşmasıyla baş gösteren çevre felaketi, aynı zamanda sahilde müthiş pis kokuların çevreye yayılması herkes tarafından şikayet konusu olmuştur.
Dün görüştüğümüz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gelen şikayetler üzerine söz konusu işletmeye Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi'nden gelen görevlilerle birlikte gidilerek zabıt tutulduğunu aktardı.
İşin bu yanı yetkilileri ilgilendirir.
Peki ya işin vatandaş tarafına ne olacak?
Birileri daha fazla para kazanmak adına var olan arıtmasını çalıştırmayacak, garibim vatandaş da işin pisliğini çekecek.
Yok öyle yağma...
Bursa'nın keşfedilmeyi bekleyen gerçekten de en bakir deniz sahillerini oluşturan Mudanya Kentendere Bölgesi'nin, sorumsuz bir işletme tarafından kirletilmesi bu kent insanına yapılmış en büyük haksızlıktır.
Şimdi bekliyoruz, yetkililer göz göre göre çevre kirliliğine neden olan Has Tavuk firmasına ne gibi yaptırım uygulayacak göreceğiz.
Aynı zamanda yaptırımın duyurularak herkese ders niteliğinde olmasını umut ediyoruz.

Başkan yetki istemekte haklı

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın sularını, havasını, toprağını daha doğrusu çevreyi kirleten bazı sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığı önleyici çalışmalar ne yazık ki belirli yaptırımların dışına çıkılamıyor.
Uhdesinde olmasına rağmen bu sorumluluğunu taşıyamayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bu konuda açıklama bekliyoruz.
Şimdi şu çok daha iyi anlaşılıyor ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara yaptırım uygulayabilecek yetkiyi ilgili bakanlıktan istemesi pekala haklıdır.

Gemlik Körfezi'ni bekleyen tehlike

2009 yılında onaylanıp yürürlüğe girmesi Bursa'da tartışmalara neden olmuştu.
Nitekim İstanbul'u ticaret, finans, kültür merkezi olarak tanımlayan master planı, sanayi ve kirletici unsurları çevre illere taşımayı öngörüyordu.
Bugün gelinen nokta ortadadır.
Dünyanın her bölgesine deniz yolu taşımacılığının yapıldığı Hardarpaşa Limanı farkında mısınız yavaş yavaş Gemlik GEMPORT Limanı'na taşınıyor.
Her gün Gemlik Körfezi'ne sayıları artan dünyanın her noktasından dev yük gemileri geliyor.
İşte hafta sonu bu gemilerin birinden atılan ya da dökülen tonlarca sunta denize girilen sahile vurdu.
Büyükşehir Belediyesi, körfezi temizlemek için 150 milyon lira yatırım yaparken bu ve benzeri durumların yaşanması gelecek adına kaygı vericidir.
Şayet GEMPORT Limanı daha da büyürse dev yük gemilerinin arasında denize girmek zorunda kalacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.