Hava Durumu

Hayırdan hayır çıkınca kazanan yine Bursa oldu

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2015 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 09:24
Bilmem hiç yolunuz düştü mü, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne.
Onkoloji Hastanesi’nde şifa arayanların durumunu görünce hemen aklıma şu söz geliverir.
“Allah dert verip derman aratmasın”
Merhum Ali Osman Sönmez’in 22 yıl önce Bursa’ya kazandırdığı alanında Türkiye’nin en modern Onkoloji Hastanesi’nin devlet hastanesiyle birleştirileceği düğümü öyle bir çözüldü ki, kazanan yine 
Bursa oldu.
Nasıl mı? Anlatayım…
Sadece Bursa’ya değil Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen kanser hastalarına hizmet veren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, 750 yatak kapasitesiyle sağlık üssü olarak yapılması planlanan Acemler’deki Merkez Komutanlığı’nın arazisine taşınacak.
İçerisinde genel, kadın doğum ve çocuk ile onkoloji birimlerini kapsayacak 230 milyon lira yatırım maliyetli öngörülen hastanenin yapımına Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, 50 milyon lira bağışta bulunacağını bildirince.
Sönmez’in bu jestine karşılık Sağlık Bakanlığı da önümüzdeki günlerde temeli atılıp iki yıl içinde bitirilmesi planlanan hastanenin adının Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi olacağını açıkladı.
Hem hayırseverin hem de devletin gönül rızasıyla varılan anlaşma dün Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez arasında Baia Hotel’deki törende imzalanan protokolle hak yerini bulmuş oldu.
Gerçekten de ülkede şu günlerde ekonomik belirsizlik had safhadayken 50 milyon lira bağışta bulunabilmek öyle her babayiğidin harcı olmasa gerek…
Velhasıl Bursa, sağlık alanında önemli bir sorunu böylece çözüme kavuştururken hayır içinden hayır çıkmış oldu.

”Sayısını bilmediğim kadar okul yaptırdım”

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin protokol töreni öncesi Ali Osman Sönmez’in 1948 yılında Türkiye’ye gelişinden vefatına kadarki süreçte yaptığı hizmet ve bağışları kısaca anlatan sinevizyon konuklara izletildi.
Burada merhum Sönmez’le yapılan bir röportajda şöyle diyordu:
“Sayısını bilmediğim kadar okul yaptırdım”
Sözünün devamında ise:
“Bunlar rahat yarınlara büyük Türkiye bırakabilmek için” 
Bu büyük söz, orada bulunan herkesi etkilemiş olacak ki, Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında buna vurgu yaparak:
“Yeni yapacağımız hastaneye Ali Osman Sönmez ismi verilmesini sağlığında yaptığı hayırlarla hak etmiştir. Bu ismi yaşatmak bizim görevimizdir. Kısa sürede böylesine önemli ve de büyük projeye imza atmaktan ben de gurur duydum” dedi.
Yaptığı bağışlar nedeniyle Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilen Ali Osman Sönmez, devletine hizmet ve hayra adanmış ömrüyle bugün daha iyi anlayabiliyoruz ki ardında hoş bir seda bırakabilmiştir.

İsmi hastalara şifa olsun

Baia Hotel’de ikinci protokol töreninde ise hüzün ve gözyaşı vardı.
İki ay önce saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın adının verileceği hastanenin yapımına ilişkindi.
Daha önce de yazmıştım, Cüneyt Yıldız’la yaptığımız röportajlarda en büyük arzusunun ilçesine devlet hastanesi yapılmasını sağlamaktı.
Bir yıllık görev süresince bu konu için girişimlerde bulunmuştu.
Ne yazık ki, ömrü vefa etmeyen Yıldız’ın bu arzusunu yerine getirmek için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun girişimleriyle Gürsu’ya 20 milyon liraya mal olacak 75 yataklı hastane yapılması planlanmıştı.
Rönesans Holding AŞ’nin bağış yapmak suretiyle yapımını üstlendiği hastaneye Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi adı verilecek olan protokol Bakan Müezzinoğlu, merhum Cüneyt Yıldız’ın babası Ahmet Yıldız, evlatları Ahmet ve Hale arasında imzalanmış oldu.
Mekanın cennet olsun Cüneyt Yıldız başkan.
İnşallah ismin hastalara şifa olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.