Hava Durumu

Her ilçe demokrasi meydanı ismi istiyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 04:56
Türkiye’nin dönüm noktası olarak tarihe geçen 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla sokağa çıkan halkın buluşma meydanlarının adı demokrasi meydanı oluyor.
Bu konuda ilk adımı Büyükşehir Belediye Meclisi attı.
Meclis, Şehreküstü Meydanı’nın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesi yönünde oybirliğiyle karar aldı.
Bu karar diğer ilçe belediyelerine de bir nevi emsal oldu denilebilinir.
Nitekim Gemlik Belediyesi de, bir haftayı aşkın süredir demokrasi nöbetleri için halkın buluşma noktası olan İskele Meydanı’nın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu öneri de yine oybirliğiyle kabul edildi.
Demokrasinin simgesi haline gelen o ilk geceyle başlayan halk buluşmalarının gerçekleştiği meydanların 15 Temmuz’un unutulmaması adına isimlerinin verilmesi diğer ilçelerde de isteniyor.
Yenişehir, Kestel, Karacabey ve Orhangazi belediyeleri bu yönde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge sunmaya hazırlanıyor.
Zira bundan böyle 15 Temmuz tarihinin “Şehitler Günü” olarak kutlanması yönünde TBMM’nin aldığı kararla belediyelerin bu yöndeki talepleri örtüşüyor.
Velhasıl, ülkemiz demokrasisine kara bir leke çalmak isteyenlere karşı halkın canlarını feda ederek Türkiye’yi uçurumun kenarından çekip aldığı 15 Temmuz gecesinin unutturulmaması için meydanlara isim verilmesi gelecek nesillere miras niteliğini taşıyacaktır.

Kişiliğini satan vatanı da satar

Yaradan’ın büyüklüğüne bakar mısınız.
İnanılacak gibi değil.
Düne kadar Fethullah Gülen’i yere göye sığdıramayanlar bugün bu şahsiyete küfür ederken ağızları köpürüyor.
Bunların kimler olduğunu aslında herkes biliyor.
Ama biraz daha yakından tanımak isterseniz başınızı kaldırıp sağınıza solunuza baktığınızda emin olun çok net göreceksiniz.
Hal böyle olduğuna göre, kişiliğini satanların vatanı satmasından daha doğal bir şey de beklenemezdi.

İtirafçı yaverin köyü şokta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın darbe soruşturmasında tutuklanan yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan’ın memleketi Karacabey’in Arız Köyü’nde vatandaşlar büyük şok yaşıyor.
Piyade Yarbay Türkkan’ın köylüleri, “Biz köyümüzden bugüne kadar rütbeli asker çıktı diye gururlanıyorduk. Meğer hainmiş. Köy olarak şoktayız. Hiç böyle biri olduğunu tahmin etmiyorduk” diye konuşmuşlar.

Helikopter paniğe neden olmuş

Karacabey semalarında önceki gün oldukça alçak irtifadan geçmesiyle ilçede kısa süreli korku ve panik neden olan helikopter polisi de teyakkuza geçirmiş.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi’nin sivil hava araçlarının uçuşuna 22 Temmuz’a kadar kapattığını açıklamasına rağmen Karacabey’de görülen helikopterin neyse ki Bursa Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olduğu ve Çanakkale’de çıkan orman yangınından döndüğü belirlenmiş. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.