Hava Durumu

Her köye müze projesi müthiş

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2015 07:53
Kentimizde Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki eski Adliye binasını Kent Müzesi’ne dönüştürmesiyle başlayan müzecilik faaliyetleri Karagöz Müzesi, Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi, Göç Tarihi Müzesi ve Bilim Müzesi ile devam etti.
Sırada Osmanlı Tarihi Müzesi, Tarım Müzesi, Vakıf Eserleri Müzesi, Bıçakçılık Müzesi, Kaplıca Kültürü Müzesi ve okul müzeleri var.
Kentimizin aynı zamanda müzelerden ibaret olmasını sağlayan çalışmaların başında, tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak kadar önemli bir unsurun da tanıtım olduğunu savunan Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez var.
Geçtiğimiz günlerde kentimizin ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan üyelere bir sunum yapan Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mirası ayağa kaldırma yönündeki çalışmalarını anlatınca öğrenmiş olduk.
Sivil mimari açısından Bursa’nın her köşesinde önemli bir değer olan köy evlerinin yüzde 80’inin tescil haricinde olduğunu dolayısıyla tüm varlıkları koruma altına aldıklarını belirten Aziz Elbas, köylerin yemek kültüründen çocuk oyunlarına, geleneksel mimariden cami, köy konağı, değirmen, demirci dükkanlarının ayağa kaldırılmasına kadar iki önemli sonuca ulaştıklarını anlattı.
Birincisi, köylülerde köylerine sahip çıkma bilincinin artırılması ikinci olarak da onların farklılıklarının farkına varmaları sağlanması olmuş.
Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ise bir taraftan kent merkezindeki müzelere yenilerinin eklenmesi çalışmalarına devam ederken şimdi de köylerden gelen yoğun talep üzerine köylere de köy müzesi kazandırılmasına ağırlık verdiklerini aktardı.
Erdönmez, bunun için tarihi öneme sahip köylerde yaşayan vatandaşların da destekleriyle her köye bir müze açma projesini hayata geçirme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Müthiş bir proje…

***

Emlak vergileri için 30 Kasım son gün

Gayrimenkul sahiplerinin belediyelere yıllık ödedikleri emlak vergisinin 2015 yılı ikinci taksitinin son ödeme günü 30 Kasım. 
Bu nedenle belediyeler, emlak vergisi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak vergilerini belediye vezneleri ve PTT kanalıyla veya bankalar aracılığıyla ödeyebilecekleri konusunda uyarıyor.
Biz de hatırlatmış olalım.

***

Hazineye ait taşınmazlar satılıyor

Bursa’da hazineye ait taşınmazların satışa ve kiraya çıkarılacağı duyuruldu.
Bursa Defterdarlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde yapılacak ihalelerle hazineye ait bir kısım arsa ve arazilerle ekonomik ömrünü dolduran veya hurdaya ayrılan taşıtların satış ve kirasının gerçekleştirileceği kaydedildi.
Kasım ve aralık ayları içerisinde de Uludağ, Mudanya ve Karacabey’de bulunan bir kısım taşınmazlar satılacak.

***

İlçe protokolü otoyolu gezecek

Orhangazi’deki STK’lar otoyol, tünel ve körfez geçiş köprüsüne gezi düzenliyor.
Meslek örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra ilçe protokolünün de katılacağı otoyol gezisine Perakende Müdürü Hüseyin Bozkurt ve  Pazarlama Yöneticisi  Özge Çimen eşlik edecek.
Geziye İznik otoyol girişinden itibaren sırasıyla dinlenme tesisi, alışveriş merkezi, tünel, köprü ayağı ve oradan da Dilovası’na geçilerek otoyol şantiyesinde bilgilendirme toplantısında brifing ile son bulacak.
Gezinin amacının otoyolun  ilçeye faydalarının yerinde görülüp değerlendirilmesi olarak açıklıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.