Hava Durumu

Hidamet Asa, İznik'te içini döktü

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2017 04:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 04:33

Sekiz kooperatifi, 32 bin ortaklı ülkemizin en büyük üretici kuruluşu Marmarabirlik'in Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, İznik'te adeta içini dökmüş.
2016 yılı yaşanan pek çok olumsuzluklarla geçerken üretim anlamında don, uzun süreli yağışlar, sonrasında kuraklık, sinek zararı nedeniyle üretim açısından zor bir yıl geçirdiklerini söylemiş.
Asa, bunlarla birlikte piyasalarda güvensizliğin ve belirsizliğin oluşmasıyla pazarlamada ciddi sorunlar yaşandığını belirtmiş.
Verilen taahhütler gerçekleşmeyince hedeflerine de ulaşmakta zorlandıklarını İznik kooperatif üyeleri üzerinden örnek vererek aktaran Asa şunları söylemiş: "İznik Marmarabirlik Kooperatifi'ne kayıtlı 5 bin 382 ortağımızdan toplam 11 bin 657 ton rekolte beyanı alınmış sezon sonunda ise 6 bin 82 ton ürün alımı gerçekleşmiştir. 2 bin 120 ortak, beyanın yüzde 50'sini dahi tamamlayamamıştır. Daha çarpıcı olanı ise yaklaşık 700 ortak 1 kilo dahi ürün teslimatı yapmamıştır. Yaşanan bu durum Marmarabirlik'in alım planının bozulmasına sebep olmuştur"
Benzer olumsuzlukların diğer kooperatiflerde de tekrarlanmasına rağmen Marmarabirlik'in ortaklarının yanında olmayı sürdürürken de iki yıl üst üste ortaklarının kooperatife olan borçlarının ertelendiği gibi 2017 yılında tekrar gübre ve zirai ilaç kredisi verilmesinin birliğin mali gücünün göstergesi olduğunu vurgulayan Asa, her şeye rağmen 34 bin ton ürün satışı gerçekleştirerek 373 milyon lira ciro elde edildiğini, 50 ülkeye ihracat yaparak krizi fırsata çevirmeyi başardıklarını belirtmiş.
En son on yıl önce ortaklarına kâr payı dağıtan Marmarabirlik'in nisanda yapılacak genel kurulda alınacak kararla öz kaynaklarıyla kâr payı dağıtacağının müjdesini veren Asa'nın bu çabaları gösteriyor ki, üst üste gelen olumsuzluklara göğüs gererek tarihi başarılar elde edilmiştir.

Mudanya'da baş "döndüren" kararlar

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi kararına göre Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Ay da diğer üç meclis üyesi gibi görevine dönecek.
Grup kararlarına uymadıkları gerekçesiyle daha önceden verdikleri istifa dilekçeleri Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından işleme konulup meclis üyelikleri düşürülen dört meclis üyesinden biri olan Mustafa Ay'ın İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvurusu değerlendirilerek görevine dönmesi yönünde karar çıkmış.
Böylece CHP'li Mudanya Belediyesi mecliste azınlığa düşerken partilere göre dağılım şöyle oluştu:
Başkanla birlikte CHP 11, AK Parti 8, Bağımsız 4 ve MHP 3

Gaziye ayıptan dönüldü

İstanbul ve Diyarbakır'da terör saldırılarında iki kez yaralanıp gazi olan İnegöl Trafik Şubesi'nde görevli Yavuz Demirkol'a görevlendirmelerdeki uçak bileti ücreti nedeniyle Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nca (Polsan) icraya verilmişti.
Üç uçuş bileti için 840 liralık icra takibi başlatılınca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medya hesabından durumunu aktarması üzerine İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız meseleyle ilgilenir.
Müdür Yıldız'ın Polsan yöneticileriyle görüşme yapmasının ardından polis memuru Demirkol'un hakkındaki icra işleminin kaldırıldığı belirtildi.
İşte bu kadar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.