Hava Durumu

İki komşu kentin bu dostluğu siyasete örnek olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2016 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 09:06
Orhangazi her ne kadar Bursa’nın bir ilçesi olsa da coğrafi konumu açısından Yalova iline mesafe olarak daha yakındır.
Bu yüzden ortak yanları bir hayli fazladır.
Yalova’da Orhangazili, Orhangazi’de Yalovalı her zaman kendisine yer bulmuş, ticaretten sosyal hayata kadar her daim iyi niyet karşılık görmüştür.
Geçmişte bu durum öne sürülerek Orhangazi’nin Yalova’nın ilçesi olması için girişimlerde bulunulmuştu.
Hatırlıyorum da, Orhangazi’nin DP’li bir önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Tartar, “Bursa’nın üveyi olacağımıza Yalova’nın öz evladı neden olmayalım” demişti.
Daha sonra da mesele kapanmıştı.
Geçenlerde Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, komşu Yalova’nın Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etmişti.
Önceki gün de komşu belediye başkanı Salman yardımcılarıyla birlikte Orhangazi’ye gelerek Çağlayan’a iadeyi ziyarette bulunmuş.
Farklı partilerden de olsa iki komşu kentin belediye başkanlarını bir araya gelip hizmet noktasında ortak işbirliği ve de ilişkilerin daha da geliştirilmesi adına son derece güzel olduğu kadar örnek bir davranış sergilemişlerdir.
Zira Vefa Salman’ın CHP’li, Neşet Çağlayan’ın     da AK Partili olmasına rağmen ortak işbirliği anlaşması yapmalarıyla aslında vermek istedikleri mesaj şudur:
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakarete varan küçük düşürücü söylemlerini tasvip etmiyoruz. Çünkü biz, iki komşu kentin yerel yöneticileri olarak siyaseten muhalif de olsak halkımızın çıkarları doğrultuunda biriz ve bir olacağız.

Şahin’den plaketli teşekkür

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, geçtiğimiz haftayı partisinin İnegöl, Yenişehir, İznik ve Orhangazi teşkilatlarını ziyaret ederek geçirdi.
Gittiği ilçelere yatırım müjdeleri de veren Şahin, ayrıca muhtarlardan ilçe başkanlarına, belediye başkanından ziraat odası başkanlarına, 7 Haziran seçimlerine nazaran 1 Kasım seçimlerinde gösterilen çalışmalardan dolayı plaket vererek jest yapmış.   

Başkan başarıyı ödüllendirdi

Mustafakemalpaşa Belediyesi, yılın ilk döneminde karnesi başarılı olan öğrencileri, Balıkesir Çocuk Köyü’ne göndererek ödüllendirmiş. Aynı zamanda eğitimci olan Başkan Kurtulan, başarının ödüllendirilmesiyle artacağını bildiği için ilçe genelinde takdir belgesi alan 500 öğrenciyi bu şekilde ödüllendirmiş.
MKP Belediyesi’nin bu hizmeti öğrenciler kadar şüphesiz velileri de mutlu etmiştir.

“Cemevinin güvencesi biziz”

AK Parti Milletvekili İsmail Aydın, İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile birlikte cemevini ziyaret edip yaşanan bazı yasal sorunlar ile ilgili görüşme yapmışlar.
Vekil Aydın, Cem Vakfı Başkanı İmam Budak’a Aleviler için hazırlanan yasa taslağının TBMM’den geçmesi üzerine cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşacağını söylerken Başkan Çağlayan da cemevi Orhangazi şubesinin her türlü güvencesinin kendileri olduğunu belirterek bu konuda endişe duyulmamasını vurgulamış.
Cemevlerinin de ibadethane olduğunu düşünürsek statüye dahil edilmesi gerektiği görüşündeyiz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.